Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο Το δέντρο του Άραϋ. Συναίσθημα του Μανώλης Σημιτσάκης.

Το αιώνιο χάσμα μεταξύ ζωής και θανάτου έρχεται να ενώσει μυθιστορηματικά ο Μανώλης Σιμιτσάκης, με την τριλογία «Το δέντρο του Άραϋ – Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι», ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες, με την κλασική έννοια, έπος. Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με τον διακριτικό υπότιτλο «Συναίσθημα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και διατίθεται από τα Public.

Στην προσπάθειά του να δώσει απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα τι είναι η ύπαρξη και ποια στοιχεία τη συνθέτουν, ο συγγραφέας «δένει» τη ζωή και τον θάνατο, απογυμνώνοντας τη μεταφυσική τους πλευρά από κάθε είδους θρησκεία ή παράδοση και μας παρουσιάζει τις δύο καταστάσεις στην καθαρή τους μορφή. Υλικός και πνευματικός κόσμος γίνονται ένα, εκεί που η μαγεία δεν ανήκει σε απόκρυφα βιβλία και στους λίγους, αλλά στην κρυφή δύναμη της ψυχής. Του συναισθήματος, της πίστης και της φαντασίας.

«Όλα όσα έζησα επιστρέφουν. Βλέπω κάθε νύχτα στον ύπνο μου τις ψυχές του Βίλβετ να με καλούν. Και πρέπει να γυρίσω πίσω… Εγώ και μερικοί ακόμη που κάποτε πεθάναμε…» εξηγεί η νεαρή Μαρία στον συνομήλικο φίλο της Γιώργο. Ένα βράδυ ήταν αρκετό για να γνωρίσει τη μαγική υπόσταση τής ανθρώπινης ψυχής, την πραγματική ανθρώπινη δύναμη πέρα από κάθε θεό, μέσω του θανάτου της. Μερικές ημέρες ως ψυχή ήταν αρκετές για να καταλάβει πως ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει τις ψυχές των ανθρώπων στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ. Και πόσο λατρευτή η φύση που τους αγκάλιαζε…