Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Δράση του Θεάτρου της Ημέρας στο Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου

Δράση του Θεάτρου της Ημέρας στο Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου

Το Θέατρο της Ημέρας, έχει αναλάβει την υλοποίηση και το συντονισμό του παιδαγωγικού προγράμματος “Τα παιδία παί  ζει - Το Αρχαίο Θέατρο ζει” που σχεδιάζει και επιμελείται ο κ. Λάκης Κουρετζής, δημιουργός της μεθόδου του θεατρικού παιχνιδιού, και αφορά στην ευαισθητοποίηση των νηπίων στα αρχαία θέατρα που διοργανώνει ο ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών) σε συνεργασία με το «Διάζωμα» (κίνηση πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων).


Η δράση πλαισιώνεται από ομάδα συνεργατών του θεάτρου, που αποτελείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, αποφοίτους και σπουδαστές του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & θεατρικού παιχνιδιού.


Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 11:00-12:00 π.μ. στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, τα νήπια 50 περίπου ιδιωτικών παιδικών σταθμών της Αττικής  θα δράσουν, θα ευαισθητοποιηθούν, θα μυηθούν  και θα κατανοήσουν μέσω του θεατρικού παιχνιδιού τη μαγεία και την αξία των αρχαίων θεάτρων,


Την ίδια μέρα και ώρα, τα νήπια πολλών περιφερειών της Ελλάδας (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Βορείου & Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Κρήτης) θα επισκεφθούν το Αρχαίο Θέατρο της περιοχής τους,

Σχετικές ειδήσεις
Εις το φως της ημέρας, του Kωνσταντίνου Καβάφη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
08.12.2016 14:45
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το μοναδικό αφήγημα του αλεξανδρινού ποιητή Εις το φως της ημέρας. Μετά τα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου και το Κάστρο της Άρτας, ο καβαφικός λόγος πλημμυρίζει το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ) στην Αθήνα από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και για δέκα παραστάσεις.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Κάστρο της Άρτας
22.07.2016 16:40
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το αφήγημα «Εις το φως της ημέρας» στο Κάστρο της Άρτας, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
06.07.2016 11:32
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Εις το φως της ημέρας από την ομάδα προΤΑΣΗ στο Ηράκλειο Κρήτης
27.06.2016 14:57
Η 33η δράση της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ (όπως και η πρώτη) εστιάζει στο καβαφικό έργο και παρουσιάζει επί σκηνής και οθόνης το μοναδικό αφήγημα του Αλεξανδρινού ποιητή «Εις το φως της ημέρας», εντός των ενετικών τειχών του Μεγάλου Κάστρου και συγκεκριμένα στη χαμηλή πλατεία της Πύλης Βιτούρι, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς: παραστάσεις του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
20.04.2016 14:52
Το «Τρίτο κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς» είναι μια θεατρική-εκπαιδευτική δράση την οποία υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.