Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Trans europa: performance από την ομάδα ars moriendi

Trans europa: performance από την ομάδα ars moriendi

Η 11η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, οι Εκδόσεις Σαιξπηρικόν και η Ομάδα Θεάτρου ars moriendi μας προσκαλούν στην performance «TRANS EUROPA, ερείπια στην άκρη της γλώσσας» στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, το Σάββατο 10 Μαΐου στις 21:30, στο χώρο του ΦΙΞ in art.


Στα ερείπια του παλιού εργοστασίου FIX, η ομάδα θεάτρου ars moriendi στήνει την site specific performance TRANS EUROPA. Παίζει με  θραύσματα από κείμενα του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού που κάποτε εξήγγειλαν το Διαφωτισμό και διακήρυξαν τον ανθρωπισμό. Παίζει με τα ερείπια αυτής της γλώσσας, στα ερείπια των ιδεών της σημερινής Ευρώπης.


Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας
Σκηνική εγκατάσταση: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου
Φωτισμοί: Θάνος Νίκας

Κείμενα: Heiner Müller, Albert Camus, Γιώργος Χειμωνάς, Johne Locke, Jean-Jacques Rousseau, Samuel Beckett, Δημήτρης Δημητριάδης , Walter Benjamin, Hannah Arendt

Στην performance συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Αραμπατζής, Ευρώπη Αργυροπούλου, Ελευθερία Μαυρίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Βαλεντίνα Παρασκευαϊδου, Βάνα Τάτσιου

Σχετικές ειδήσεις
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε από την Αrs Moriendi στο Θέατρο Θησείον
27.06.2016 10:48
Η ομάδα θεάτρου Ars Moriendi ανοίγει με «Το Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε το 1ο Φεστιβάλ Reborn In Athens.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.