Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Castles in the air: έκθεση στη Mare gallery στην Κρήτη

Castles in the air: έκθεση στη Mare gallery στην Κρήτη

Η Mare gallery - Thalassa Beach Resort στα Χανιά της Κρήτης παρουσιάζει την έκθεση Castles in the air, από την Παρασκευή 2 Μαϊου 2014.


”Ένα κάστρο στον αέρα” εκφράζει ένα άλλο σύμπαν, ένα μικρόκοσμο με τους δικούς του κανόνες της πραγματικότητας. Έναν παράλληλο κόσμο με τον πραγματικό κόσμο, έναν εναλλακτικό τρόπο ύπαρξης. Ελπίδες, φαντασία και φαντασιώσεις αναμεμιγμένα με φόβους, αμφιβολίες, μνήμες και ευσεβείς πόθους - αυτή η ιδιαίτερη συνειδησιακή κατάσταση της αφηρημάδας, η Ονειροπόληση.


Με ένα διαφορετικό χωρικό ορισμό από εκείνο που έχουμε συνηθίσει, τα έργα των τεσσάρων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση, προτείνουν μια αντίληψη όπου τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε. Με εικόνες από την πραγματικότητα, οι καλλιτέχνες πραγματεύονται θέματα όπως ο χαμένος χρόνος, ο φόβος, οι επιθυμίες, οι πόθοι, η αγάπη, η μοναξιά και η ομορφιά, θέματα απτά και κατανοητά, υπό το φως όμως του αψηλάφητου και ανεξιχνίαστου που υποκρύπτουν.


Χωρίς φαντασία και ελπίδα χάνουμε την ικανότητα και το θάρρος μας να αγωνιζόμαστε για οποιασδήποτε αλλαγή, ελπίζοντας για κάτι διαφορετικό στο μέλλον. Και αυτά σίγουρα είναι βασικά συστατικά της ονειροπόλησης.


Με τους καλλιτέχνες: Hsiao-Ron Cheng, Γιάννη Γαλανάκη, Θεόφιλο Κατσιπάνο και Βασίλη Σελιμά.


Η Hsiao-Ron Cheng έχει γεννηθεί το 1986 στην Ταϊβάν όπου ζεί και εργάζεται, ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση με διάφορα μέσα, χαίρει όμως παγκόσμιας αναγνώρισης ως ψηφιακή καλλιτέχνιδα (digital artist).

Ο Γιάννης Γαλανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης, είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος που έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε μία ατομική έκθεση καθώς και ως συμμετέχων σε μια έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Ο Θεόφιλος Κατσιπάνος σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και έχει εκθέσει έργα του σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο. Έχει πραγματοποιήσει 7 ατομικές εκθέσεις και τα έργα του κοσμούν συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Βασίλης Σελιμάς σπούδασε Ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκθέσει έργα του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ πρόσφατα παρουσίασε την ατομική έκθεσή του στην Γκαλερί Θανάση Φρυσίρα.


Επιμέλεια Σοφία Μαυρουδή.


Ο κατάλογος της έκθεσης θα είναι επίσης διαθέσιμος για download μετά τα εγκαίνια .


Η Mare gallery στα Χανιά αποτελείται απο 200 τετραγωνικά μέτρα σύγχρονη ελληνική και διεθνή τέχνη. Αυτή θα είναι η δεύτερή μας σεζόν. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία μαζί σας.

Σχετικές ειδήσεις
inhabitants: Έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου στην ΔΛ Gallery
23.11.2016 13:08
Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου με τίτλο «inhabitants» σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.
Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Έκθεση στην S.G. Art Gallery
17.11.2016 11:57
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου” από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και πραγματοποιείται με αφορμή του TOUR-FORUM GR-UZB in ATHENS.
Ταξίδι στη Μνήμη και στο Όνειρο: Έκθεση των Όλγας Βερυκάκη & Μανούσου Χαλκιαδάκη στη Mare gallery
09.06.2016 14:07
Η Mare gallery εγκαινιάζει τη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 την έκθεση της Όλγας Βερυκάκη και του Μανούσου Χαλκιαδάκη με τίτλο «Ταξίδι στη Μνήμη και στο Όνειρο».
Χρώμα: Έκθεση των μελών του f14-κοινόν φωτογράφων στην f14 gallery
23.05.2016 12:51
Κλείνοντας 10 χρόνια φωτογραφικής παραγωγής στην τοπική και διεθνή εικαστική σκηνή, το f14-κοινόν φωτογράφων παρουσιάζει την έκθεση “χρώμα” με έργα των μελών του στην f14 gallery, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery
16.05.2016 14:05
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.