Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Τέχνη ως Ρόλος: δημόσιος χώρος και συμμετοχικότητα στο Camp

Η Τέχνη ως Ρόλος: δημόσιος χώρος και συμμετοχικότητα στο Camp

Ο Πάρις Λεγάκης θα παρουσιάσει στο Camp μία σειρά έργων από την δουλειά του που έχουν ως κοινό στοιχείο τον δημόσιο χώρο και την συμμετοχή του κοινού σε αυτόν.


Ο ίδιος εξετάζει την σχέση μεταξύ ‘τέχνης’ και ‘κοινωνίας’ και η δουλειά του ισορροπεί μεταξύ των visual και performing arts. Δημιουργεί κυρίως τοποειδικές (site-specific) συμμετοχικές performance στον δημόσιο χώρο. Τα έργα που θα παρουσιάσει έχουν υλοποιηθεί σε Γερμανία, Νότια Κορέα και Ελλάδα.


Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία είναι καλεσμένοι οι:

Δημήτρης Σακελλίων, Καθηγητής ΑΣΚΤ
Ελπίδα Ρίκου, Ανθρωπολογία της τέχνης
Κωστής Σταφυλάκης, Θεωρία της τέχνης
Βασίλης Βλασταράς, Καθηγητής ΑΣΚΤ
Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθυντής CAMP!/ Cheapart
Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Διευθυντής CAMP!/ Cheapart

Συντονισμός: Κίκα Κυριακάκου


Ο Πάρις Λεγάκης έχει επιλεγεί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Performance Studies’ στο Tisch στη Νέα Υόρκη, 2014. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, 2009 και στην συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Public Art and New Artistic Strategies’ στο Bauhaus University- Weimar στη Γερμανία, 2012. Το 2013 υλοποίησε δύο art residencies στην Νότια Κορέα.

www.parislegakis.com

Σχετικές ειδήσεις
Ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στη Στέγη
30.12.2016 15:08
Στα 27 του έγινε Επίκουρος Καθηγητής στο ΜΙΤ, στα 30 του απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας και τώρα έρχεται στη Στέγη για να μας μιλήσει για την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη.
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στο Venice International Performance Art Week
13.12.2016 15:36
Στη Βενετία, στο Palazzo Mora, βρίσκεται ήδη το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2016 υποστηρίζοντας το Venice International Performance Art Week και συμμετέχοντας στην έκθεση με τίτλο «Το ‘Όνειρο της Αντιγόνης. Performance Art στην Ελλάδα μεταξύ της δεκαετίας του '70 και σήμερα» με έργα της Λήδας Παπακωνσταντίνου από τις συλλογές του.
Η Claire Bishop στις Λέξεις και Σκέψεις της Στέγης
02.12.2016 14:38
Πώς παράγουμε και πώς καταναλώνουμε τέχνη σε ένα περιβάλλον όπου το φυσικό και το ψηφιακό στοιχείο διαπλέκονται; Ερωτήματα και απαντήσεις από την Claire Bishop του City University της Νέας Υόρκης.
[OUT] TOPIAS - Περφόρμανς και Υπαίθριος/Δημόσιος Χώρος: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
05.09.2016 16:44
Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται τη νέα σεζόν 2016 - 2017 με την έκθεση [OUT] TOPIAS - Περφόρμανς και Υπαίθριος/Δημόσιος Χώρος.
Η κατάθλιψη στη ζωή και την τέχνη: συζήτηση στο Megaron Plus
11.03.2016 13:00
Το Megaron Plus διοργανώνει τη συζήτηση «Η κατάθλιψη στη ζωή και την τέχνη», την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» (Brain Awareness Week) και του επιτυχημένου Kύκλου «Η επιστήμη στη ζωή μας» (επιμέλεια: Ηλίας Κούβελας, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών).