Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Η Τέχνη ως Ρόλος: δημόσιος χώρος και συμμετοχικότητα στο Camp

Η Τέχνη ως Ρόλος: δημόσιος χώρος και συμμετοχικότητα στο Camp

Ο Πάρις Λεγάκης θα παρουσιάσει στο Camp μία σειρά έργων από την δουλειά του που έχουν ως κοινό στοιχείο τον δημόσιο χώρο και την συμμετοχή του κοινού σε αυτόν.


Ο ίδιος εξετάζει την σχέση μεταξύ ‘τέχνης’ και ‘κοινωνίας’ και η δουλειά του ισορροπεί μεταξύ των visual και performing arts. Δημιουργεί κυρίως τοποειδικές (site-specific) συμμετοχικές performance στον δημόσιο χώρο. Τα έργα που θα παρουσιάσει έχουν υλοποιηθεί σε Γερμανία, Νότια Κορέα και Ελλάδα.


Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία είναι καλεσμένοι οι:

Δημήτρης Σακελλίων, Καθηγητής ΑΣΚΤ
Ελπίδα Ρίκου, Ανθρωπολογία της τέχνης
Κωστής Σταφυλάκης, Θεωρία της τέχνης
Βασίλης Βλασταράς, Καθηγητής ΑΣΚΤ
Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθυντής CAMP!/ Cheapart
Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Διευθυντής CAMP!/ Cheapart

Συντονισμός: Κίκα Κυριακάκου


Ο Πάρις Λεγάκης έχει επιλεγεί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Performance Studies’ στο Tisch στη Νέα Υόρκη, 2014. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, 2009 και στην συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Public Art and New Artistic Strategies’ στο Bauhaus University- Weimar στη Γερμανία, 2012. Το 2013 υλοποίησε δύο art residencies στην Νότια Κορέα.

www.parislegakis.com

Σχετικές ειδήσεις
Η Claire Bishop στις Λέξεις και Σκέψεις της Στέγης
02.12.2016 14:38
Πώς παράγουμε και πώς καταναλώνουμε τέχνη σε ένα περιβάλλον όπου το φυσικό και το ψηφιακό στοιχείο διαπλέκονται; Ερωτήματα και απαντήσεις από την Claire Bishop του City University της Νέας Υόρκης.
Exile: Ανοιχτό κάλεσμα στο Εργαστήριο Έρευνας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας από την ομάδα Α4Μ
24.10.2016 16:46
Στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]TOPIAS: Περφόρμανς και υπαίθριος/ δημόσιος χώρος στο Μουσείο Μπενάκη η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών Α4Μ (αφορμή) προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, μουσικούς, εικαστικούς, video artists, δραματουργούς και σκηνογράφους να συμμετάσχουν σε μια συνεργατική έρευνα, η οποία θα λάβει μέρος στο Μουσείο Μπενάκη από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2016.
[OUT] TOPIAS - Περφόρμανς και Υπαίθριος/Δημόσιος Χώρος: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
05.09.2016 16:44
Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται τη νέα σεζόν 2016 - 2017 με την έκθεση [OUT] TOPIAS - Περφόρμανς και Υπαίθριος/Δημόσιος Χώρος.
Η κατάθλιψη στη ζωή και την τέχνη: συζήτηση στο Megaron Plus
11.03.2016 13:00
Το Megaron Plus διοργανώνει τη συζήτηση «Η κατάθλιψη στη ζωή και την τέχνη», την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» (Brain Awareness Week) και του επιτυχημένου Kύκλου «Η επιστήμη στη ζωή μας» (επιμέλεια: Ηλίας Κούβελας, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών).
School of the Future: εγκατάσταση της Candy Chang στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
25.01.2016 15:32
Έχοντας πειράξει ό,τι νοείται ως δημόσιος χώρος, από το Χονγκ Κονγκ έως το Λας Βέγκας, η διάσημη εικαστικός έρχεται στην Αθήνα με τρεις site-specific εγκαταστάσεις της.