Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδα για το έργο της Ναυσικάς Πάστρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Ημερίδα για το έργο της Ναυσικάς Πάστρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Θέματα καλλιτεχνικής έρευνας και θεωρίας στο έργο της Ναυσικάς Πάστρα είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, στις 18:00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ναυσικά Πάστρα. 1921-2011. Αναδρομική έκθεση: τα σχέδια, τα γλυπτά και τα θεωρητικά κείμενα» που φιλοξενείται μέχρι τις 25.05 στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.


Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Christophe Le Rigoleur, ενώ συμμετέχουν οι: Κατερίνα Κοσκινά, Πρόεδρος του ΚΜΣΤ, Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια του ΚΜΣΤ, Μιλτιάδης Παπανικολάου, καθ. Ιστορίας της Τέχνης και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Χάρης Σαββόπουλος, καθ. Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., Μάνος Στεφανίδης, επίκουρος καθ. Ιστορίας της Τέχνης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γιώργος Τσακίρης, καθ. ζωγραφικής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.


Επιστημονικός Σύμβουλος της ημερίδας και της έκθεσης είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ο οποίος πρόκειται να ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στην ημερίδα και το ευρύ κοινό στην έκθεση στο ΚΜΣΤ την Πέμπτη 15.05 στις 16:00 και το Σάββατο 17.05 στις 12:00. Η συμμέτοχη είναι ανοιχτή, με το εισιτήριο εισόδου.


Η αναδρομική έκθεση της Ναυσικά Πάστρα από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών. Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικές ειδήσεις
Διάλεξη της Nicole Fontaine στο Γαλλικό Ινστιτούτο
25.01.2017 17:10
Στα πλαίσια του κύκλου «Σύγχρονη Σκέψη», το 2017 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θέτει επί τάπητος το ζήτημα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ταυτότητας, προσκαλώντας Γάλλους διανοούμενους από διάφορους τομείς του επιστητού.
15η Έκθεση κόμικς στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
06.12.2016 11:32
Οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, διοργανώνουν από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών COMIC Ν’ PLAY 2016, με τίτλο "Αστεία πράγματα".
Διάλεξη του Dominique Wolton στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
12.04.2016 15:14
Ο Dominique Wolton, θεωρητικός της πολιτικής επικοινωνίας, Διευθυντής Ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικής Έρευνας (CNRS) ανοίγει στο Γαλλικό Ινστιτούτο τον νέο κύκλο Σύγχρονη Σκέψη, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θέμα «Ας επανεξετάσουμε την πολιτική».
Γεωμετρική αναπαράσταση του ψευδαισθητικού χώρου: Έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
28.03.2016 13:09
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Μαθηματικών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ προσκαλούν τον κ. Νίκο Κουρνιάτη, Δρ Αρχιτέκτονα Μηχανικό του ΕΜΠ, εξειδικευμένο στις γεωμετρικές οπτικές ψευδαισθήσεις, για την επιμέλεια μιας Έκθεσης οπτικών ψευδαισθήσεων, όπου θα εκθέσει σχετικές κατασκευές από τις 31 Μαρτίου 2016.
Γιορτή της Γαλλοφωνίας 2016 από το Γαλλικό Ινστιτούτο
02.03.2016 11:52
Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος μας προσκαλεί και φέτος στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας, στην οποία η απόλαυση των αισθήσεων θα βρίσκεται στο επίκεντρο.