Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Φωτογραφίας Identity στο πλαίσιο του Greek Film & Foto Week

Έκθεση Φωτογραφίας Identity στο πλαίσιο του Greek Film & Foto Week

Η έκθεση διοργανώνεται Identity από το Greek America Foundation στο πλαίσιο του Greek Film & Foto Week (GFFW) στο Τορόντο του Καναδά. Το φεστιβάλ αποτελεί μέρος του Scotiabank Festival, του μεγαλύτερου φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο και έχει διάρκεια από 2 μέχρι 7 Μαΐου.


Η έκθεση προβάλλει το έργο Ελλήνων φωτογράφων και κινηματογραφιστών από την Ελλάδα και τη Βόρεια Αμερική οι οποίοι διερευνούν ζητήματα ταυτότητας. Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά διοργάνωσης του Greek Film & Foto Week, αλλά η πρώτη φορά που παρουσιάζονται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα.


Η έκθεση διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει την ελληνική ταυτότητα. Στόχος είναι να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα στους καλλιτέχνες ελληνικής καταγωγής της Βόρειας Αμερικής και τους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με κοινό παρονομαστή την ελληνική καταγωγή.
 

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζεται το έργο νέων, αλλά και καθιερωμένων φωτογράφων ελληνικής καταγωγής της Βόρειας Αμερικής (επιμέλεια Voula Monoholias), καθώς και το έργο των καλλιτεχνών που ζουν στην Ελλάδα και μέσω αυτών αναδεικνύεται η εσωτερική ματιά στις μεταβαλλόμενες ταυτότητες (επιμέλεια Αλίκη Τσιρλιάγκου)
 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν από την Ελλάδα είναι: Γιώργης Γερόλυμπος, Θεοδωρής Ζαφειρόπουλος, Νίκος Μάρκου, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Αγγέλα Σβορώνου, Σπύρος Στάβερης, Ελένη Στεργίου, Λεωνίδας Τούμπανος

Mε τη συνεπιμέλεια της Αλίκης Τσιρλιάγκου, Art Director της Nitra Gallery


Λίγα λόγια για το Greek America Foundation

Το Greek America Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997 από τον Gregory C. Pappas με κύρια αποστολή να «προωθεί, να προστατεύει και να διαιωνίζει τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία και την ελληνική κληρονομιά στην Αμερική». Μέσω μίας σειράς εκδόσεων, προγραμμάτων, ειδικών εκδηλώσεων και θεσμικών προσπαθειών, η ένωση στοχεύει να προωθήσει στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας και της κληρονομιάς του Ελληνισμού στο επίκεντρο της Β. Αμερικής.

Σχετικές ειδήσεις
Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής - Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων, έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
12.12.2016 16:43
Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την πρώτη ενότητα της τριλογίας Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής, η οποία έχει θέμα Οι ταυτότητες των άλλων.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
America: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN
02.06.2016 11:27
Η γκαλερί CAN εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο America.
Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον
19.05.2016 15:03
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας που οργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (ΕΜΠΕ) και ο ΟΠΑΝΔΑ θα πραγματοποιηθεί Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον "Ηώς Χώρος Τέχνης".