Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

δια-ΛΟΓΟΣ - Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη: εκδήλωση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

δια-ΛΟΓΟΣ - Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη: εκδήλωση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και οι Εκδόσεις Παπαζήση, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου Fr. Nietzsche, Επιστολές. Επιλογή από την αλληλογραφία του, το οποίο συνοδεύεται από ψηφιακό δίσκο με εκτελέσεις μουσικών συνθέσεων του φιλοσόφου, έχουν την τιμή να μας προσκαλέσουν στην παρουσίαση της σειράς δια-ΛΟΓΟΣ/Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη , την Τρίτη 6 Μαϊου 2014 στις 19.00.


Για τη σειρά θα μιλήσουν ο Νίκος Βατόπουλος - δημοσιογράφος και ο Θεοδόσης Τάσιος - ομότιμος καθηγητής του Ε.Μ.Π.


Για τη μουσική του Nietzsche θα μιλήσει ο Φώτης Παπαθανασίου - γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη.


Μουσικές συνθέσεις του Nietzsche θα ερμηνεύσουν η Αγγελική Καθαρίου - μεσόφωνος και ο Διονύσης Μαλούχος - πιάνο .

Επιστολές του φιλοσόφου θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης .

Συντονίζει ο Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης - καθηγητής φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διεθυντής της σειράς δια-ΛΟΓΟΣ/Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη.

Σχετικές ειδήσεις
Διάλογοι αθανάτων - Στάθης Καπογιαννόπουλος
08.07.2016 11:26
Από τις εκδόσεις Δίαυλος κυκλοφορεί το βιβλίο, Διάλογοι αθανάτων. Φιλοσοφική κληρονομιά 26 αιώνων του Στάθη Καπογιαννόπουλου.
Περί της ελευθερίας της βούλησης - Arthur Schopenhauer
05.07.2016 11:59
Από τις εκδόσεις ΡΟΕΣ και στη σειρά «Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη» κυκλοφόρησε το έργο του Άρθουρ Σοπενάουερ Περί της ελευθερίας της βούλησης, σε μετάφραση του Μιχάλη Παντούλια και του Δημήτρη Υφαντή, σ’ επιμέλεια, καθώς και με εισαγωγή και σχόλια, του Δημήτρη Υφαντή.
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
Εκδήλωση της Θεατρικής Ομάδας Ρόδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ
31.03.2016 12:13
Εκδήλωση της Θεατρικής Ομάδας Ρόδα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Γασπαράτου, ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΠΟΛΛΟΙ; Η πρακτική της Εργασίας του Γκουρτζίεφ μέσα από τη Θεατρική Εμπειρία από τις Εκδόσεις Τρία Άλφα.
Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στο έργο του Ελβετού ποιητή Philippe Jaccottet
17.03.2016 10:49
Οι Εκδόσεις Άγρα, η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και το Ίδριμα Β. & Μ. Θεοχαράκη σας προσκαλούν σε μια βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στο έργο του Ελβετού ποιητή Philippe Jaccottet ,Το τετράδιο της χλόης την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016,στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.