Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το I love U στις «Θεατρικές Συναντήσεις» στη Θεσσαλονίκη

Το I love U στις «Θεατρικές Συναντήσεις» στη Θεσσαλονίκη

Με το “I love U”, μια παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη αφιερωμένη στη Λούλα Αναγνωστάκη, της οποίας τις ηρωίδες ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου, συνεχίζονται το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου στις 9 μ.μ., στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», οι «Θεατρικές Συναντήσεις», το εαρινό θεατρικό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς.


Η παράσταση είναι ένα ταξίδι στον παλλόμενο κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη, με συναρπαστικά πρόσωπα γυναικών που ταλαντεύονται ανάμεσα στην παραίτηση και την ελπίδα. Στιγμές γυναικών ή και της ίδιας γυναίκας σε διαφορετικούς χρόνους, με θραύσματα από τα έργα “Σ’ εσάς που με ακούτε”, “Αντόνιο ή το μήνυμα”, “Η πόλη”, “Διαμάντια και μπλουζ”, “Ο ήχος του όπλου” και ολόκληρο το έργο “Ο ουρανός κατακόκκινος”. Ο κόσμος, η βία, η μοναξιά, η απώλεια, η ελπίδα, και μαζί το λοξό χιούμορ της Αναγνωστάκη.


Η σύνθεση των κειμένων έγινε από τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Αλεξάνδρα Παντελάκη, με τη συνεργασία της συγγραφέως. Τους ρόλους ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου. Συμμετέχει, στον ρόλο του Μιχάλη στον «Ήχο του όπλου», ο Χρήστος Γεροντίδης. Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα, βοηθός σκηνοθέτη: Χρ. Μουστάκας, ήχος: Δημ. Μουρλάς, φωτισμοί: Δημ. Στίγκας. Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου. Σκηνοθεσία , μουσική σύνθεση και συνοδεία στο πιάνο: Σταμάτης Κραουνάκης.


Η παράσταση παίχτηκε φέτος την άνοιξη στο Open House του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης .

Σχετικές ειδήσεις
Η Μπάμπα Γιαγκά, το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17
07.02.2017 14:27
Το φεστιβάλ του Beton 7, Θεατρικές Συνθέσεις 2016-17, παρουσιάζει την παράσταση Η Μπάμπα Γιαγκά , το σκοτεινό τρυγόνι και ο γλάρος, από τις 13 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2017.
Οι Παίκτες, του Νικολάι Γκόγκολ στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7
24.11.2016 12:15
Οι Θεατρικές Συνθέσεις 2016 – 17 στο Beton 7 παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκογκόλ, Οι παίκτες, σε ελεύθερη διασκευή του Κώστα Νταλιάνη.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στις Θεατρικές Συναντήσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ
13.04.2016 11:59
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, διοργανώνει ο ΙΑΝΟS με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται στις 23 Απριλίου 2016.
Τουρνουά 5x5 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
16.03.2016 16:22
Το ΚΘΒΕ δίνει βήμα στις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις που αγωνίζονται να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με το κοινό, προκειμένου να δείξουν τη δουλειά τους. «Τουρνουά 5Χ5»: πέντε θεατρικές ομάδες της πόλης παρουσιάζουν πέντε θεατρικές παραγωγές στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Από 25 Μαρτίου έως 24 Απριλίου.