Ο ταλαντούχος ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάσβιλ, για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.


Το Διεθνές Φεστιβάλ της Νασβίλ, που μετρά 45 χρόνια ζωής, πραγματοποιήθηκε στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, από 17 έως 26 Απριλίου 2014. Διαγωνίστηκαν 16 ταινίες – 7 από ΗΠΑ, 1 Αγγλική, 1 Καναδική. Μεταξύ των ηθοποιών οι Martin Sheen, Ray Liotta, Joe Pantogliano, Christian Slater.

Η ταινία «Ο Εχθρός Μου» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ και αμέσως μετά προβλήθηκε σε πανελλήνια πρώτη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Μετά το βραβείο καλύτερης ανεξάρτητης ευρωπαϊκής ταινίας που απέσπασε στο Παρίσι, και τις σημαντικές διακρίσεις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου και μοντάζ), επιλέχθηκε ανάμεσα στις 15 ταινίες, από τις συνολικά 837 ταινίες από 88 χώρες και 6 ηπείρους, για το διαγωνιστικό τμήμα του 4th Beijing Interational Festival (16-23 Απριλίου 2014).

 
Ο Μανώλης Μαυροματάκης υποδύεται έναν οικογενειάρχη του σήμερα, αμετανόητα ιδεολόγο, χαλαρό, συνετό και συνειδητοποιημένο, που χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του, όταν η οικογενειακή του θαλπωρή παραβιάζεται από την εισβολή μιας ανελέητης συμμορίας. Ενώ πρέπει να επαναφέρει την απαιτούμενη σταθερότητα στο εσωτερικό του σπιτιού του, ο ήρωάς μας, εναντιώνεται στη βία και ψάχνει εμμονικά, με την βοήθεια ενός γείτονα, να βρει τους εισβολείς. Το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρει να ισορροπήσει στη λεπτή γραμμή της λογικής ή θα τυφλωθεί από την οργή του και θα πάρει το νόμο στα χέρια του…




Ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτή τη διεθνή διάκριση στον πολυτάλαντο καλλιτέχνη, που την φετινή σαιζόν υποδύεται με αφοπλιστικό τρόπο και τον Μπερανζέ, στον “Ρινόκερο” του Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.
 
 
Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι ο Μανώλης Μαυροματάκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2014θα καθήσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη και θα “συνομιλήσει” με την Καταστρούπολη, του Φίλιπ Ρίντλεϋ, που πρόκειται να παρουσιαστεί 24, 25, 27- 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου, στο θέατρο Πόρτα της Ξενιας Καλογεροπούλου.