Την Τρίτη 6 Μαΐου η κινηματογραφική ομάδα Docutrance προβάλει μια επιλογή από διακεκριμένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το Scottish Documentary Institute.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι “Twinset” (Amy Rose, 2010, 12’), “Night Shift” (Ruth Reid, 2011, 9’), “Perfect Fit” (Tali Yankelevich, 2011, 9’), “Polaris” (Chico Pereira, 2012, 15’), “Pouters” (Paul Fegan, 2012, 17’) και “Takeaway” (Yu-Ηsueh Lin, 2012, 12’). Τα ντοκιμαντέρ αυτά αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Bridging the Gap, μιας πρωτοβουλίας του Ινστιτούτου η οποία κάθε χρόνο εκπαιδεύει, καθοδηγεί και χρηματοδοτεί τέσσερις νέους δημιουργούς, πρόσφατους απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών, για να σκηνοθετήσουν μια ταινία μικρού μήκους. Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν έχουν διακριθεί σε πλήθος διεθνών φεστιβάλ, όπως του Άμστερνταμ, του Sheffield, του Εδιμβούργου, το Hot Docs, το SXSW, το Visions du Réel, και άλλα. Το πρόγραμμα έχουν συνολική διάρκεια 77 λεπτά και θα ξεκινήσει στις 20:30 στο Booze Cooperativa, με αγγλικούς υπότιτλους και ελεύθερη είσοδο.

Η προβολή αυτή συνεχίζει τον κύκλο των ανοιχτών προβολών και εργαστηρίων της ομάδας οι οποίες διοργανώνονται με σκοπό να διερευνήσουν το δημιουργικό και πρωτοποριακό κομμάτι της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Οι εκδηλώσεις  πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 20:30, εναλλάξ στους πολυχώρους Booze Cooperativa και Frown. Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe, το Scottish Documentary Institute, το National Film Board του Καναδά, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας και οι Πρεσβείες της Πολωνίας και του Καναδά.

Η σελίδα www.facebook.com/docutrance φιλοξενεί το πρόγραμμα των προβολών και εργαστηρίων της ομάδας, νέα και ενημερώσεις, καθώς και καθημερινές αναρτήσεις για την τέχνη και την τεχνική του ντοκιμαντέρ. Για περισσότερες πληροφορίες, η ιστοσελίδα της ομάδας βρίσκεται στο http://docutrance.tumblr.com