Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Sound Tectonics: σειρά εργαστηρίων από το Space Under

Sound Tectonics: σειρά εργαστηρίων από το Space Under

Το Space Under διοργανώνει μια σειρά εργαστηρίων που αφορούν audio visual εικαστικές κατευθύνσεις και επικεντρώνεται στην εκμάθηση Projection Mapping.


Το 3D Projection Mapping είναι μια πειραματική τεχνική που μετατρέπει μια επιφάνεια, είτε πρόκειται για ένα αντικείμενο ή ένα κτίριο, σε μια οθόνη όπου το περιεχόμενο προβολής επεμβαίνει στη γεωμετρία του αντικειμένου αυτού.

 

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από της πιο δημοφιλείς και καινοτόμους προσεγγίσεις για την προβολή βίντεο. Η κλίμακα αυτών διαφέρει από μικρής κλίμακας σκηνικά σε πολυώροφα κτίρια και από μικρά αντικείμενα σε θέατρα. Η τεχνική χρησιμοποιεί καινοτόμες mixed media απεικονίσεις, διευρύνοντας τα όρια χρήσης τής μέχρι σήμερα απεικονιστικής και διαδραστικής τεχνολογίας δημιουργώντας εντυπωσιακές indoor ή outdoor ψευδαισθήσεις.
 

Κατά τη διάρκεια του workshop PM Basics θα αναλυθούν όλες οι θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της ανάπτυξης της παραγωγής ενός 3D Projection project καθώς θα μάθουμε να δημιουργούμε το περιεχόμενο των video, να αναλύουμε την επιφάνεια και να σχεδιάζουμε την προβολή. Στα επόμενα δύο εργαστήρια θα προσεγγίσουμε το συνδυασμό του projection mapping με διαδραστικές τεχνολογίες.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο ένα, σε δύο ή και στα τρία εργαστήρια. Όσοι θέλουν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στο projection mapping, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τα τρία εργαστήρια “PM Basics”, “PM Extended” και “PM Pro”.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρια αρχαίου δράματος 2016-2017 στο Baumstrasse
17.11.2016 14:41
Τα Eργαστήρια Aρχαίου Δράματος για τη φετινή χρονιά στο Baumstrasse είναι επικεντρωμένα στον μεγάλο τραγικό ποιητή Σοφοκλή. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν τον Ιούλιο του 2017 στο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα.
Εργαστήρια ενηλίκων και εφήβων 2016-2017 στο «θέατρο εΦ»
15.09.2016 15:58
Το «θέατρο εΦ» (πρώην «C. for Circus») ανακοινώνει τη δημιουργία των νέων του εργαστηρίων θεάτρου ενηλίκων και εφήβων.
Παραμυθοχώρα: Παραστάσεις και εργαστήρια περιόδου 2016–2017
08.09.2016 11:46
Η Παραμυθοχώρα υποδέχεται τη θεατρική περίοδο 2016 – 2017 με μια σειρά από νέες παραστάσεις και εργαστήρια που υπόσχονται για μια ακόμα χρονιά ταξίδια σε μακρινά βασίλεια και μαγικούς κόσμους παρέα με νεράιδες, βασιλιάδες και μυθικούς ήρωες.
Έναρξη εγγραφών στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Ηλιούπολης
29.08.2016 14:05
Ο «Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου», στοχεύοντας στη δημιουργική απασχόληση των πολιτών κάθε ηλικίας, συνεχίζει για το διδακτικό έτος 2016-2017, τη λειτουργία Εργαστηρίων Τέχνης, εμπλουτίζοντάς τα με ακόμα περισσότερα τμήματα και θεματικούς κύκλους.
Ό, τι μπορείς, με ό, τι έχεις, όπου είσαι: Γ΄ περίοδος εργαστηρίων στο Bios
12.04.2016 15:01
To Bios, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο και στοχεύοντας στη συγκρότηση ενός δημιουργικού περιβάλλοντος μάθησης, ολοκληρώνει την φετινή χρονιά των εργαστηρίων Ό, τι μπορείς με ό, τι έχεις όπου είσαι με δύο ακόμη εργαστήρια.