Το +Ινστιτούτο [ Πειραματικών Τεχνών ] ανακοινώνει την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Παγκόσμιος Εμφύλιος Πόλεμος» σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή στο επίσημο πρόγραμμα του Εuropen Media Art Festival 2014.

To European Media Art Festival στο Osnabrück στη Γερμανία είναι ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ των διεθνών Media Art, και είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο για δημιουργικά και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που σχηματοποιούν τα media και την αισθητική του περιεχομένου τους. Ως ένα ζωντανό σημείο συνάντησης καλλιτεχνών, επιμελητών, γκαλερί και ενός εξειδικευμένου κοινού, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση των θεμάτων και την αισθητική της Media Art .

“Σε αντίθεση με τον εμφύλιο πόλεμο, που σηματοδοτεί την διάσπαση του καθεστώτος του κράτους, ο κοινωνικός πόλεμος είναι ο χαμηλής έντασης πόλεμος από το κράτος ενάντια στις κοινωνικές σχέσεις του δικού του πληθυσμού, προκειμένου να διατηρήσει τη συνεχιζόμενη ύπαρξή του . Ο κοινωνικός πόλεμος, στη συνέχεια, καλύπτει το σύνολο της καθημερινής ζωής : για να είσαι ζωντανός σήμερα σημαίνει να είσαι σε πόλεμο , να κοιμάσαι σωστά, να ξυπνήσει περίεργες ώρες για να εργαστείς, να περιβάλλεσαι συνεχώς από την επιτήρηση και την αστυνομία. Τα διάφορα συμπτώματα είναι περιττά. Αντίθετα, στον στρατιωτικό πόλεμο, κάθε αίτημα οποιουδήποτε είδους είναι μάταιο : τα αιτήματα θα είχαν νόημα μόνον εφ ‘όσον ο κοινωνικός πόλεμος ήταν περιορισμένος σε χρόνο και χώρο , αλλά η καπιταλιστική μορφή της ζωής σήμερα καλύπτει όλη την υδρόγειο και φαντάζεται την αναπαραγωγή της να επεκτείνεται στο άπειρο μέλλον ” .

Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής

Μοντάζ: Άλκηστις Καφετζή

Μουσική: Γιώργος Κουβαράς

Περιλαμβάνει βίντεο από το παγκόσμιο κίνημα από όλο τον κόσμο και πλάνα τραβηγμένα από κάμερα στο χέρι στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των ταραχών του καλοκαιριού του 2011 από τον Μάρκο Γκουνέλα και την Άλκηστις Καφετζή.

Το βίντεο «Παγκόσμιος Εμφύλιος Πόλεμος» δημιουργήθηκε ως μέρος της θεατρικής παράστασης «Πεθαίνω Σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη / σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή / παραγωγή:  +Ινστιτούτο [ Πειραματικών Τεχνών ] με την υποστήριξη της συλλογικότητας του Κενού Δικτύου κατά τη διάρκεια του 2012.

Περισσότερες πληροφορίες: +Ινστιτούτο [ Πειραματικών Τεχνών ] theinstituteinfo.blogspot.gr/