Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Symbols: έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στην Τεχνόπολη

Symbols: έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στην Τεχνόπολη

Η Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος Jewellery Art Workers (J.A.W) παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος S Y M B O L S, από τις 31 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, στο Κτίριο «Παλαιοί Φούρνοι» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.


42 καλλιτέχνες – διακεκριμένοι σχεδιαστές δημιουργούν έναν διάλογο γύρω από σύγχρονους συμβολισμούς που με διάφορα υλικά και μέσα μορφοποιούνται σε κοσμήματα, αντιστέκονται στη φθορά που επιφέρει ο χρόνος και καταφθάνουν ως θραύσματα στο μέλλον, μεταφέροντας κωδικοποιημένες πληροφορίες – σύμβολα της εποχής μας.


Το παρελθόν επανερμηνεύεται, το παρόν καταγράφεται και τα μηνύματα μεταβαίνουν στο μέλλον με οδηγό την έμπνευση και μέσο την Τέχνη!


Η έκθεση θα πλαισιώνεται από Video Art και Performances, ενώ εργαστήρια για την τέχνη του κοσμήματος και ξεναγήσεις θα λαμβάνουν χώρα καθ’όλη τη διάρκειά της.


Επιμέλεια έκθεσης: Άννα Χασανάκου

Συμμετέχουν οι: Καλλιόπη Αρναουτάκη, Άρτεμις Βαλσαμάκη, Σταύρος Βλάχος, Μέλανι Γεωργακοπούλου, Βασίλης Γιαμπουράς, Άκης Γκούμας, Αφροδίτη Γούλα, Στέλλα Δεληγιάννη, Τάνια Δρακίδου, Άρτεμις Ζαφρανά, Θωμάς Θωμίδης, Βικτώρια Ιωαννίδου , Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αναστασία Κανδαράκη, Χριστίνα Καρακαλπάκη, Απόστολος Κλειτσιώτης, Παρασκευή Κοκολάκη, Βάλλυ Κοντίδη, Μαριαλένα Λεονταράκη, Κατερίνα Μαλάμη, Λευτέρης Μαργαρίτης, Μαίρη Μαργώνη, Γιάννης Μανδυλάκης, Κατερίνα Μελιοπούλου, Μαρία Μηλίτση, Σαρίνα Μπέζα, Φωτεινή Νικολαίδου, Σοφία Παπαλεξίου, Λιάνα Πατίχη, Βαρβάρα Περράκη, Ασπασία Πολύζου, Βαγγέλης Πολύζος, Άντρια Πρασίνου, Ελευθερία Σταμάτη, Ιωσήφ Σταυρουλάκης, Νίκη Στυλιανού, Μαρία Τσιμπισκάκη, Βασίλειος Τσουτσοπλίδης, Δώρα Χαραλαμπάκη, Μαρία Χατζαλέξη-Ερρίκος Ανδρεόπουλος, Μαρία Ψαριανού, COSMOCHAOS Μαρία Αποστολοπούλου-Νίκος Καρακώστας, D-OLIUM Σοφία Μπαχλαβά-Βασίλης Σταμούλης.

Σχετικές ειδήσεις
GR80s: Η ελληνική δεκαετία του '80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη
19.01.2017 11:33
Η ιστορική, πολιτισμική και αναβιωτική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» διοργανώνεται, από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου του 2017, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
Η μαύρη γραμμή, έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στην Πινακοθήκη Λέφα
20.12.2016 13:45
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει τον Ιανουάριο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Λασιθιωτάκη με τίτλο «Η Μαύρη Γραμμή».
GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα: μία έκθεση αφιερωμένη στη δεκατία του '80 στην Τεχνόπολη
09.09.2016 10:53
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2017, την ιστορική και πολιτισμική έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», σε σύμπραξη με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.
Τα πάντα ρεί ?: Έκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος της ομάδας J.A.W. στην Ena Art Gallery
23.06.2016 14:07
Η ομάδα καλλιτεχνικού κοσμήματος J.A.W. Jewellery Art Workers συμμετέχει στην 1st ΑTHENS JEWELRY WEEK με την έκθεση “Τα πάντα ρεί ?”, από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2016, στην Ena Art Gallery.
Ατομική έκθεση κοσμήματος της Jee Hye Kwon στο Popeye loves Olive
06.05.2016 14:04
H σχεδιάστρια κοσμημάτων Jee Hye Kwon έρχεται στο Popeye loves Olive - Art Space από την Ν. Υόρκη με σκοπό να παρουσιάσει συλλογές των τελευταίων ετών. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00.