Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί τους Omikron Project από την Ολλανδία για μία συναυλία το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.

Οι Omikron αποτελούνται από τον Νίκο Τσιλογιάννη στα κρουστά, παλιό μας γνώριμο στην ελληνική μουσική σκηνή, από τις συνεργασίες του με Idols, Μπουρμπούλια, Διονύση Σαββόπουλο, Ντέμη Ρούσσο, Παύλο Σιδηρόπουλο κλπ, τον συνθέτη Αλέξη Δρόσο, από το Παρίσι, στο σαξόφωνο και τον Ολλανδό Henk Spies σε άλτο και τενόρο σαξόφωνο. Special guest ο Τάκης Ανδρούτσος, που θα ανοίξει τη βραδιά και θα αυτοσχεδιάσει μαζί με τους Omikron. Ο Τάκης ο Ανδρούτσος είναι επίσης γνωστός από τους Πελόμα Μποκιού και τα Μπουρμπούλια, ορόσημο στην ελληνική ιστορία του ροκ.

Σας προσκαλούμε σε μια ξεχωριστή βραδιά με ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς πάνω στη jazz. Η παρουσία των Omikron στην Ελλάδα ανοίγει έναν καινούριο δρόμο στα μουσικά δεδομένα της jazz στη χώρα μας, καθώς βασίζεται πάνω σε αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς ήχων και οργάνων. Το μέταλλο των κρουστών δένει με τα σαξόφωνα, φλερτάροντας με τον ηλεκτρονικό ήχο…

Ο Τάκης Ανδρούτσος με την κιθάρα του, μας εισάγει στο δρόμο αυτό από γνωστά μονοπάτια, με το ιδιαίτερο finger picking παίξιμό του, για να συνεχίσουν οι Omikron ξεφεύγοντας από στάνταρ φόρμες και να μας παρασύρουν σε μια μοναδική jazz εμπειρία.