Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το σύνολο Ex Silentio στο Μουσείο Μπενάκη

Το σύνολο Ex Silentio στο Μουσείο Μπενάκη

Η τελευταία συναυλία της σειράς συναυλίων του Ex Silentio είναι εμπνευσμένη από την έκθεση που εγκαινιάζεται στις 2 Μαϊου στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο "Το μονοπάτι της ψυχής, ένα ταξίδι στον κόσμο του Σουφισμού". Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη 7 Μαϊου.


Visio Musicae. Μουσική και διαλογισμός στο Μεσαίωνα. Έργα των Hildegard von Bingen, Guillaume de Machaut, Johannes Ciconia κ.α.


Το σύνολο Ex Silentio με εκλεκτή καλεσμένη την τραγουδίστρια Φανή Αντωνέλου παρουσιάζει μουσική της Γερμανίδας μυστικίστριας του 12ου αιώνα Hildegard von Bingen, του γάλλου ποιητή-συνθέτη Guillaume de Machaut, του φλαμανδού Johannes Ciconia καθώς και μουσική από την ανατολική Μεσόγειο, με κύριο άξονα τη σχέση μουσικής και διαλογισμού.


Ex Silentio - Σύνολο παλαιάς μουσικής
Φανή Αντωνέλου - φωνή
Δημήτρης Κούντουρας - διεύθυνση συνόλου & μεσαιωνικά φλάουτα
Ηλέκτρα Μηλιάδου - βιέλα
Νίκος Βαρελάς - κρουστά

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Κούντουρας

Σχετικές ειδήσεις
Έργα για βιόλα και πιάνο από την ΚΟΑ στο Μουσείο Μπενάκη
06.02.2017 12:59
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν την εξαιρετική συνεργασία τους, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας, με τίτλο «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία».
Ταξίδι στις «Αυλές της Ανατολής» με το Σύνολο Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
23.11.2016 15:58
Το σύνολο Ex Silentio [Εξ Σιλέντσιο], υπό τη διεύθυνση του φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ένα συναρπαστικό ταξίδι στις μεσαιωνικές Αυλές της Ανατολής, που σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του ετήσιου Κύκλου Παλαιάς Μουσικής στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Η τρίτη συναυλία της ΚΟΑ στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη
12.05.2016 14:54
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά τη συναυλία που έδωσε (στις 7/12) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Μνήμη: Συναυλία του Ex Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.03.2016 14:56
Το Ex Silentio παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, τη συναυλία Μνήμη.