Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Σώμα και φωνή: εργαστήριο φωνής στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Σώμα και φωνή: εργαστήριο φωνής στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων διοργανώνει ένα διήμερο εργαστήριο φωνής και αναπνοής: το εργαστήριο “ Σώμα και Φωνή ” επικεντρώνεται στην εύρεση του σωματικού ήχου, στην ανακάλυψη της αληθινής μας φωνής και στη συνειδητοποίηση του πόσο αλληλένδετη είναι η φωνή με το σώμα μας, μέσω σωματικών, φωνητικών και αναπνευστικών ασκήσεων.


Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, τόσο στην καθημερινή χρήση της φωνής, όσο και σε ειδική χρήση της από ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς κτλ. Με την τεχνική αυτή αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε την φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητές της φωνής μας. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωνοπαραγωγούς.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Δημήτρης Αγαρτζίδης


Το εργαστήριο Σώμα και Φωνή ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Πραγματοποιείται τρεις φορές τον χρόνο με τη μορφή τρίμηνων κύκλων. Είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο διήμερου workshop. Λειτουργεί πάντα μέσω ομάδας καθώς η παρουσία των άλλων επιτρέπει την παρατήρηση καθώς και την αυτοπαρατήρηση των συμμετεχόντων.


Δημήτρης Αγαρτζίδης, σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Γιώργου Κιμούλη “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”και στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά. Διδάσκει υποκριτική και φωνητική- αναπνευστική αγωγή. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: "Περσινή αρραβωνιαστικιά" της Ζυράννας Ζατέλη, “Τρεις αδελφές à Moscou, στη Μόσχα, to Moscow, nach Moskau!”, βασισμένη στο έργο του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ και “Παγκόσμια ιστορία της αϋπνίας” πάνω σε κείμενα του Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Έχει συνεργαστεί, στο Εθνικό και στο ελεύθερο θέατρο, με σκηνοθέτες όπως ο Λευτέρης Βογιατζής , ο Σωτήρης Χατζάκης, η Άντζελα Μπρούσκου, ο Γιάννης Λεοντάρης, η Ιώ Βουλγαράκη, ο Αντώνης Καλογρίδης, ο Κοσμάς Φοντούκης, η Μάρθα Φριντζήλα , ο Γιώργος Κιμούλης κ.α. σε έργα Ευριπίδη, Σοφοκλή, Τσέχωφ, Σαίξπηρ, Πούσκιν, Καζαντζάκη, Τ. Ουίλιαμς, Μαριβό, Πετρουσέφσκαγια, Σιμελπφένιχ κ.α. Στον κινηματογράφο έπαιξε στην ταινία του Δημήτρη Αθανίτη «Τρεις μέρες ευτυχίας» και στην τηλεόραση στη σειρά «Μίλα μου βρώμικα» της Μυρτώς Κοντοβά. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Elephas tiliensis.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο «Body of Essence: Σώμα - Μυαλό - Καρδιά και η Ενδυνάμωση του Ηθοποιού» στο ΦΙΞ in Art
07.04.2016 14:56
Το εργαστήριο "Body of Essence: Σώμα - Μυαλό - Καρδιά και η Ενδυνάμωση του Ηθοποιού", που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεατρικών Εργαστηρίων "Δουλεύοντας το σώμα του Ηθοποιού: Πρακτικές και Θεωρία" του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, θα διεξαχθεί στις 15-17 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα 3 του ΦΙΞ in Art.
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.
Το θέατρο και η πόλη, με τη Δήμητρα Κονδυλάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
18.01.2016 15:15
Η Δήμητρα Κονδυλάκη συνομιλεί με συγγραφείς και καλλιτέχνες του θεάτρου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Διαλέξεις, προβολή και εργαστήριο χορού στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
17.11.2015 14:10
Για το διάστημα 19 έως 22 Νοεμβρίου 2015 το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει δύο διαλέξεις, μία προβολή, αλλά και ένα εργαστήριο χορού για μικρούς και μεγάλους.
Βασικές αρχές - Tο σώμα στο χώρο: Εργαστήριο κίνησης στο κέντρο Kinetics
09.11.2015 15:34
Ο σύγχρονος χορός, ο αυτοσχεδιασμός και το contact improvisation είναι οι βασικές πηγές αυτού του ‘εργαστηρίου κίνησης’ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 με 30 Νοεμβρίου 2015 στο κέντρο χορού και οπτικών τεχνών Kinetics με την Γωγώ Πετραλή, προκειμένου να φέρουμε στο σώμα μας τη συνείδηση που χρειάζεται για να κινείται με καθαρότητα, ροή και αίσθηση.