Ο κορυφαίος βραζιλιάνος κιθαρίστας, Gabriel Improta, καλεσμένος του International Jazz Day στην Σύρο θα βρεθεί στην Αθήνα για μία μόνο συναυλία, στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Παρασκευή 2 Μαΐου, στις 9 μ.μ.

Μαζί του στην σκηνή θα βρεθεί η επί χρόνια Πρέσβειρα της βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα Μιράντα Βερούλη, τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με σημαντική παρουσία στη ελληνική Jazz και World  σκηνή, η οποία φέρνει ένα προσωπικό στυλ στην ερμηνεία του Βραζιλιάνικου ρεπερτορίου, που χαρακτηρίζεται από αυθεντικό βραζιλιάνικο feeling και έντονες jazz αποχρώσεις

Ο Gabriel Improta είναι ίσως ο κορυφαίος Βραζιλιάνος κιθαρίστας της γενιάς του. Γεννημένος στο Rio de Janeiro σε οικογένεια μουσικών, είναι ένας ολοκληρωμένος ενορχηστρωτής και συνθέτης κι έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες της Βραζιλίας, όπως: Caetano Veloso, Gal Costa, Maria Bethânia, Carlinhos Brown, Hermeto Pascoal, Paulo Moura, Roberto Carlos, Francis Hime, Jaques Morelenbaum και Elza Soares.

Έχει γυρίσει όλον τον κόσμο δίνοντας συναυλίες και έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία στην Βραζιλία, αλλά και το εξωτερικό. Στο ρεπερτόριό του, εκτός από τις δικές του συνθέσεις, περιλαμβάνει και αγαπημένα Jazz και Βραζιλιάνικα θέματα για κιθάρα, τα οποία στα δάχτυλά του αποκτούν ένα καινοτόμο Jazz χαρακτήρα.

Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε τον μοναδικό αυτόν καλλιτέχνη.

Παίζουν οι:
Gabriel Improta – κιθάρα
Μιράντα Βερούλη– φωνή