Οι Εκδόσεις Κοντύλι κυκλοφορούν το βιβλίο με τίτλο «Το τάνγκο – Η ιστορία και η εξέλιξή του» του Horacio A. Ferrer 

Μόνο αν κάνουμε μια βουτιά στην ίδια την ιστορία του τάνγκο, και όχι απλώς παρατηρώντας το ανεξίτηλο σημάδι που άφησε στις πόλεις μας ή εξετάζοντας με κάποια προσοχή την εξέλιξή του,θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ότι τα πρόσωπα-κλειδιά και τα έργα-ορόσημα αποτελούν μόλις το ένα δέκατο του παγόβουνου που διακρίνεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.Και θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε επίσης ότι, κάτω από τα σημάδια που άφησαν τα είδωλα, οι επιτυχίες και οι σημαντικότεροι ιστορικοί σταθμοί του τάνγκο, ενυπάρχει σε ανυπολόγιστο βάθος, ένα πολύβουο εργαστήρι όπου αμέτρητοι ανώνυμοικαλλιτέχνες, μέσα από ατέρμονες διεργασίες, καθημερινά ανακαλύπτουν στοιχεία που θα αναδειχθούν με το ταλέντο κάποιων εκλεκτών.

Εκατοντάδες μουσικοί, ενώ έχουν παίξει βιολί, μπαντονεόν ή πιάνο στην πιο σκοτεινή ανωνυμία, έχουν ωστόσο συμβάλλει, σε απειροελάχιστο μεν βαθμό σε ατομικό, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό σε συλλογικό επίπεδο, στο να δοθεί στο τάνγκο η αισθητική φυσιογνωμία χάρη στην οποία το αναγνωρίζουμε καιη πνευματική πνοή που το κάνει μοναδικό. Θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει απ’ αυτό το γεγονός ότι η σημασία της μουσικής σημειογραφίας του, για παράδειγμα, ως καθοριστικού χαρακτηριστικού, δεν είναι σπουδαία. Αυτό που κάνει το τάνγκο να είναι αυτό που είναι και όχι κάτι διαφορετικό είναι κάτι άλλο.

Ο Horacio Ferrer γεννιέται στο Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) στις2 Ιουνίου 1933. Ποιητής, δημιουργός μιας νέας γλώσσας, πουανταποκρίνεται στο Μπουένος Άιρες του 20ού αιώνα, αλλά καιδεινός μελετητής του τάνγκο, μαζί με τον Astor Piazzolla θα αλλάξει για πάντα την ιστορία του μουσικού αυτού είδους. Το 1980 εκδίδει την εκτενέστερη ιστορία του τάνγκο που έχει γραφτεί ως τις μέρες μας (2.000 σελίδες). Έχει γράψει βιβλία για τον Πικάσσο και για τον Σαίξπηρ, είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας του Τάνγκο και του Μουσείου του Τάνγκο, ενώ έχειιδρύσει πάρα πολλές ακαδημίες του τάνγκο στην Ευρώπη. Εξακολουθεί να γράφει ασταμάτητα όπερες, ποιήματα και βιβλία, έχοντας λάβει αναρίθμητα βραβεία και διακρίσεις.

Η νεοελληνική λογοτεχνία ξεκινάει πριν από τους ύμνους του εθνικού ποιητή Δ. Σολωμού και τα κλέφτικα τραγούδια του 1821, περιλαμβάνει τις διεθνείς αναγνωρίσεις, μεταξύ αυτών τα βραβεία Νόμπελ, και φτάνει ως τις μέρες μας.

Τα διάφορα έργα και προβλήματα αναλύονται στη βάση των ιστορικών συνθηκών μέσα στις οποίες καλλιεργήθηκαν σχεδόν όλα τα γνωστά είδη λογοτεχνίας, ενίοτε με τρόπο ανανεωτικό. Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες, αλλά τρεις. Η αρχαία Ελλάδα μάς κληροδότησε τον κλασικό πολιτισμό, η μεσαιωνική σταθεροποίηση την ορθοδοξία και η νεότερη συνέχισε μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453.