Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Στοιχειωμένοι τόποι: παράσταση αφήγησης και εργσατήριο με τον Στέλιο Πελασγό

Στοιχειωμένοι τόποι: παράσταση αφήγησης και εργσατήριο με τον Στέλιο Πελασγό

Ο πρώτος Έλληνας ιστορητής Στέλιος Πελασγός θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 3 Μαΐου 2014 για μια παράσταση αφήγησης και ένα εργαστήρι στο Θέατρο και στο Εργαστήρι Μαιρηβή.


Ο μάστορας της προφορικής λογοτεχνίας θα μας διηγηθεί ιστορίες τρόμου και θα πραγματοποιήσει εργαστήρι προφορικής αφήγησης και δημιουργικού λόγου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Μαιρηβή, ενώ το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήρι Μαιρηβή.
 

Αναλυτικά:

"Στοιχειωμένοι τόποι" - Ιστορίες τρόμου

Όσοι φοβηθήκατε να ακούσετε αυτές τις ιστορίες τα μεσάνυχτα ελάτε στο Εργαστήρι Μαιρηβή.


Λαϊκές ιστορίες από τις δρακόλιμνες του Σμόλικα και του Πάπιγκου, από την δυτική Ιρλανδία και την Σκόπελο, από τα απέραντα βοσκοτόπια των Αγράφων. Τόποι που κρατούν παρουσίες, στοιχειά που αλλάζουν τις ζωές όσων πλησιάζουν στους τόπους που έχουν τα λημέρια και τα παλάτια τους και μια κατάρα ασήκωτη που μαραζώνει.


Ο Στέλιος Πελασγός διηγείται ιστορίες για ένα τρόμο φυσικό δεμένο με τα βουνά και τους θαλασσινούς γκρεμούς αλλά κυρίως με τα νερά. Τα νερά που μιλούν με πολλές φωνές κι όποιος ακούσει το όνομα του και απαντήσει χάνει για πάντα την φωνή του. Ιστορίες για ένα τρόμο φυσικό και μεταφυσικό, τον τρόμο του νυχτερινού διαβάτη και του ξεστρατισμένου βοσκού, του φτωχού αγρότη που χτίζει και μοχθεί στον καταραμένο τόπο.


Ένα τρόμο φυσικό που ελευθερώνει από τους αστικούς τρόμους του κράτους και της εφορίας, του γείτονα και του αφεντικού. Για να φοβηθούμε απολαυστικά και με ασφάλεια.


Εργαστήρι προφορικής αφήγησης και δημιουργικού λόγου - Πώς να λέμε παραμύθια σαν να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο

Σάββατο 3 Μαΐου 2014,  10π.μ. έως 3μ.μ.

Το παραμύθι συναντά τις άλλες τέχνες:

Εικονογράφηση παραμυθιών και ζωγραφική. Γραφιστική, κόμικς και σινεμά . Χορός και θέατρο.

Διάλογος, σύμπραξη και ανταγωνισμός με τις άλλες τέχνες.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ρικάρντο ντι Λάουρο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης
03.11.2016 16:55
Συνεχίζεται το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, με προσκεκλημένο τον Ιταλό μαριονετίστα Ρικάρντο ντι Λάουρο, με την παράσταση κουκλοθέατρου: “Ο Newton και η πεταλούδα”, τις Κυριακές 20 και 27 Νοεμβρίου 2017, στις 6μ.μ.
Ανοιχτή γιορτή προφορικού λόγου με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι Μαιρηβή
25.05.2016 13:34
Το Εργαστήρι Μαιρηβή και ο Στέλιος Πελασγός σας προσκαλούν σε μια ανοιχτή γιορτή προφορικού λόγου το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις 20.00, με αφορμή την λήξη του φετινή ολοκλήρωση του κύκλου «Πώς να ιστορώ;» που γέννησε παραμυθάδες της ζωής και της φαντασίας.
Οι La Mar de Marionetas από την Ισπανία στο Εργαστήρι Μαιρηβή
26.02.2016 15:36
Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα που διοργανώνει το "Εργαστήρι Μαιρηβή" και για το μήνα Μάρτιο, καλεσμένη είναι η πολυβραβευμένη ομάδα μαριονέτας La Mar de Marionetas από την Ισπανία.
Ο Jordi Bertran στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο εργαστήρι Μαιρηβή
23.12.2015 13:22
Για 3η συνεχή χρονιά το "Εργαστήρι Μαιρηβή" διοργανώνει το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ καλεσμένος είναι ο εξαιρετικός μαριονετίστας Jordi Bertran από την Ισπανία, στις 9 & 10 Ιανουαρίου 2016 με την παράσταση θεάτρου κούκλας "Ανθολογία".
Κύκλος εργαστηρίων με τον Στέλιο Πελασγό στο Εργαστήρι Μαιρηβή
08.12.2015 13:40
Το Εργαστήρι Μαιρηβή υποδέχεται τον Στέλιο Πελασγό σε ένα κύκλο εργαστηρίων αφήγησης.