Μετά από σχεδόν 3 χρόνια οι ενδοσκοπικοί και μελωδικοί Midas Fall επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 24 Απριλίου, στο stage της Μαύρης Τρύπας και στην Αθήνα την Παρασκευή 25 Απριλίου στο stage του Intrepid Fox.

Μαζί με τα album “Eleven. Return and Revert” και “Wilderness” που κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, φέρνουν στις αποσκευές τους κομμάτια από τον επόμενο τους δίσκο που τώρα ετοιμάζουν και για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν, όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν. Οι Midas Fall με πολυπλοκότητα μουσικού βάθους σμιλεύουν τη δική τους γνησιότητα, συνδυάζοντας στοιχεία electronica, post-rock και alt-goth δημιουργώντας μια πανίσχυρη μα και συνάμα εύθραυστη, ολέθρια όμορφη κι όμορφα ολέθρια, μουσική. Ετοιμαστείτε για συναισθηματικό καταρράκτη που εξελίσσεται σε χιονοστιβάδα με συνοδεία μια φωνή που φτάνει αναπόφευκτα στην καρδιά και το μυαλό αλλά πρώτα απ’ όλα στη ραχοκοκαλιά.

Υπάρχουν στιγμές που σε κυριολεκτικά σε γοητεύουν με το alternative rock ρεπερτόριο τους, όμορφα σχηματισμένο από τα εκπληκτικά φωνητικά της αμίμητης Elizabeth Heaton και την εξαιρετική ροή της κιθάρας από τον Rowan Burn. Ατμοσφαιρικοί σε σημείο που δεν καταντούν βαρετοί, σκοτεινοί χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση εξεζητημένοι και με μια ιδιαίτερη ικανότητα στη δημιουργία αυθεντικών συναισθημάτων, οι Midas Fall ξεχωρίζουν αμέσως για την μοναδικότητα του ήχου τους μέσα σε ένα μουσικό περιβάλλον που έχει αναδείξει πολλές ηχητικές προτάσεις και μελωδίες. Και υπάρχουν πολλά να θαυμάσει κανείς στην πολυπλοκότητα της δημιουργίας των τραγουδιών, με τα “My Radio Star” και “Nautical Song” ν’ αποτελούν γνήσια δείγματα αυτής της trademark ηχητικής σφραγίδας των Midas.

 
Ξεκίνησαν το 2010 με το υπέροχο album “Eleven. Return and Revert”, που χαρακτηρίστηκε τολμηρό, μελωδικό, έντονο κι αξιοπερίεργο. Υπάρχουν στιγμές έξαρσης αλλά το album κυριαρχείται από την αίσθηση της ενδοσκόπησης. Το 2011 συνέχισαν με το Ep “As Our Blood Separates”. Το ομώνυμο τραγούδι, δυνατό και συνάμα εύθραυστο, αποτελεί ένα από τα καλύτερα post-rock κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Ξεχωρίζει επίσης το “Carnival Song”.

Οι Midas Fall κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους album “Wilderness” στο ιδιαίτερα εκλεκτικό indie label Monotreme Records ακριβώς πριν από ένα χρόνο τον Απρίλιο του 2013 και στη συνέχεια ακολούθησε το EP “Fluorescent Lights” τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς. Ξεκάθαρα μέσα από το δίσκο αυτό απέδειξαν ότι εξελίσσονται κι ότι δημιουργικά και καλλιτεχνικά δεν είναι, σίγουρα, κάτι το συνηθισμένο. Μια άγρια κι απόκοσμη ομορφιά διατρέχει το “Wilderness”, με τις στοιχειωτικές φωνητικές μελωδίες της Heaton να παραμένουν καθηλωτικές, μεταφέροντας σε τοπία νοσταλγίας κι αναμνήσεων. Ξεχωρίζουν τα “Our World Recedes”, “Your Heart, Your Words, Your Nerves” και το ομώνυμο, “Wilderness”.

Thessaloniki Opening Act: Αbsent Without Leave

Athens Opening Act: Adolf Plays The Jazz & Absent Without Leave

Official Url: http://www.midasfall.com/
Official Myspace Page: https://myspace.com/midasfall
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/midasfall