Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων, με τίτλο Το ταξίδι που σκοτώνει.

Ο Στέφανος, μαθητής του Λυκείου, ζει μαζί με τους γονείς του και τον μικρότερο αδελφό του. Σε ένα πάρτι, αυτός και ο πιο καλός του φίλος, ο Στάθης, θα γνωρίσουν τον Πέτρο και τη Νότα… και μαζί με αυτούς θα γνωρίσουν και άλλους τρόπους διασκέδασης. Έτσι η ζωή του Στέφανου θα αλλάξει, ενώ ο ίδιος όπως και ο φίλος του θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ένα ταξίδι που μπορεί να οδηγεί στον θάνατο.

Ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα για το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών. Για τους νεανικούς έρωτες, τις αστόχαστες αποφάσεις, αλλά και τα τραγικά αδιέξοδα. Από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα για νέους, που έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία και στη μικρή οθόνη.

Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, μικρές ιστορίες και παραμύθια. Παράλληλα ασχολείται με την κριτική της λογοτεχνίας. Συνεργάτης περιοδικών, εφημερίδων, καθώς και του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Έργα του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ταϋλάνδη. Έχει τιμηθεί δύο φορές με Κρατικό Βραβείο και έχει βραβευτεί πολλές φορές από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 2002 ήταν υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν. Υπήρξε για χρόνια αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της UNICEF, όπως και κατά καιρούς μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων, της επιτροπής των ελληνικών Κρατικών Βραβείων και της επιτροπής για τα Βραβεία του Περιοδικού Διαβάζω. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος των επιτροπών Κρατικών Βραβείων Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας και Εικονογράφησης της Κύπρου.