Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο «Ο δράκος που τρώει τα παιχνίδια» του Κώστα Χαραλά σε εικονογράφηση του Βασίλη Γρίβα

Ο δράκος του παραμυθιού αυτού τρώει τα παιχνίδια του μικρού ήρωα, ο οποίος αποφασίζει να λύσει το μυστήριο! Και διαπιστώνει πως με τον δράκο συνεργάζεται η ίδια του η μαμά! Η ιστορία αγγίζει το θέμα του οικογενειακού τσακωμού για την τακτοποίηση του παιδικού δωματίου, αλλά και το θέμα της ανακύκλωσης παιχνιδιών σε φτωχά παιδιά.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 6+, η οποία περιλαμβάνει απλές, διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1000 λέξεις που οδηγούν το παιδί στον δρόμο της ανάγνωσης.

Ο Κώστας Χαραλάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Σπούδασε στο Τ.Ε.Ι. Εμπορίας και Διαφήμισης. Ζει στη Βόρεια Εύβοια, όπου ασχολείται με το γράψιμο και τη μελισσοκομία. Έχει γράψει πολλά παιδικά βιβλία και έχει τιμηθεί με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο Βασίλης Γρίβας γεννήθηκε στη Λαμία. Έχει συνεργαστεί ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων με πολλούς εκδοτικούς οίκους και έχει εικονογραφήσει πάνω από 100 βιβλία σε Ελλάδα και εξωτερικό (Αμερική, Κίνα, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία). Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική, συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές. Το 2006 έγραψε και εικονογράφησε ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τη λαϊκή παράδοση, το Η Ηλιογέννητη κι ο Κωνσταντής.