Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Midnight Shorts στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο

Midnight Shorts στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο

Το SevenArt (www.sevenart.gr) και ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος διοργανώνουν το “Midnight Shorts”, μια μεταμεσονύχτια προβολή 6 ανεξάρτητων μικρού μήκους ταινιών, το Σάββατο 26 Απριλίου, στις 24:00.


Αμέσως μετά την προβολή, ακολουθεί party με κινηματογραφική μουσική που επιλέγει ο Άκης Καπράνος.


Η ιδέα

“Η ιδέα για το Midnight Shorts ξεκίνησε απλά. Να μαζευτούμε μερικοί φίλοι και να παίξουμε τις ταινίες μας σε μία αίθουσα, εκμεταλλευόμενοι και την νέα τεχνολογία και ποιότητα εικόνας του dcp. Οι ταινίες μας δεν έχουν πολυπαίξει στην Αθήνα, ούτε θα τις βρεις online και θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο να τις δείξουμε. Αρχικά ψάχναμε κάποια θεματική αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι κοινό στις ταινίες. Μόνο η αγάπη για σινεμά και η ανάγκη να πει ο καθένας την αλήθεια του μέσα από την ταινία του. Και κάπου μέσα σε όλο αυτό, είναι και η αγάπη για τις μεταμεσονύχτιες προβολές... Το άλλο Σάββατο λοιπόν.”

Φ. Μπόγρης


Οι ταινίες

Πίστομα (19') - Γιώργος Φουρτούνης
Σύνοψη: Ένας άντρας επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από καιρό. Εκεί βρίσκει το χωρίο του ερημωμένο. Τη γυναίκα του μ’ ένα παιδί...


Μπλε Δεκατρία (18') - Ζακλίν Λέντζου
Σύνοψη: Το «Μπλε Δεκατρία» είναι ένα λεπτομερές πορτρέτο της Έλλης, ενός δεκατριάχρονου μοναχοπαιδιού, που περνά χρόνο μόνη της βουτώντας στις πρώτες τις υπαρξιακές ανησυχίες, κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού καύσωνα.


Αποστάσεις (18') - Γρηγόρης Ρέντης
Σύνοψη: Αναγκασμένος να περάσει μία ημέρα διασκέδασης με τον πατέρα του, ο δεκάχρονος Αλέξανδρος θα πρέπει να τον παραπλανήσει για να ανακαλύψει το δεσμό τους.


Γεννήτρια (19') - Νικολέτα Λεούση
Σύνοψη: Ο Σάββας είναι ένας πενηνταπεντάχρονος πατέρας που βλέπει ό,τι έχτιζε ολη του τη ζωή να γκρεμίζεται. Ο κόσμος γυρω απ το μαγαζί του αλλάζει διαρκώς. Πώς εφτασε ως εδω; Τι μπορεί να κάνει τωρα; Τη μέρα που η Αθηνά φλέγεται από διαδηλώσεις και συγκρούσεις, ο Σάββας αποφασίζει να δράσει δείχνοντας την ανάγκη του για μια νέα πιο καθαρή αρχή.


Κουτί (11') - Κατερίνα Γιαννακοπούλου
Σύνοψη: Ένας άντρας, η σύζυγός του και η Κ. ζουν στο ίδιο σπίτι. Η Κ. ζει σ' ένα ξύλινο κουτί κάτω από το κρεβάτι του ζευγαριού. Ακόμα και αν το KOYTI σπάσει, δε μένει ποτέ άδειο.


Ο Δεύτερος Άντρας (20') - Φωκίων Μπόγρης
Σύνοψη: Ένας αυτοκαταστροφικός σκηνοθέτης στην προσπάθεια να βρει την χαμένη του αξιοπρέπεια.

Σχετικές ειδήσεις
This is not a coup: Παράλληλη προβολή σε Φρανκφούρτη και Αθήνα
11.07.2016 17:13
Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 – καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην ολοκληρωτική παράδοση απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές – θα πραγματοποιηθεί παράλληλη προβολή του ντοκιμαντέρ This is not a coup, του Άρη Χατζηστεφάνου, μπροστά από το κτίριο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη και στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα.
Τιμητική εκδήλωση-προβολή ταινιών για τον Ροβήρο Μανθούλη στο Στούντιο new star art cinema
21.04.2016 13:44
Τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη, τιμάμε για την 60χρονη προσφορά του στον κινηματογράφο, με δύο ταινίες την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στις 20:00 στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ new star art cinema.
Μεταμεσονύκτιες προβολές Απριλίου στον κινηματογράφο Άστορ
06.04.2016 10:54
Κάθε Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, το ΑΣΤΟΡ χαμηλώνει τα φώτα του Φουαγιέ και προβάλλει ταινίες νέες αλλά και κλασικές, ταινίες νουάρ αλλά και τρόμου.

Batman v Superman σε παγκόσμια πρώτη προβολή στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο
22.03.2016 17:06
Με την πολυαναμενόμενη σούπερ περιπέτεια “Batman v Superman – Η αυγή της δικαιοσύνης” και μάλιστα σε παγκόσμια πρώτη προβολή, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” στο Αίγιο, πάντα με τέλεια εικόνα και ψηφιακό ήχο.
Τρεις κορυφαίες ταινίες της φετινής χρονιάς στο Άστυ!
09.03.2016 14:30
Τρεις κορυφαίες ταινίες της φετινής χρονιάς θα προβάλλονται καθημερινά στον κινηματογράφο Άστυ, από την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και για μία εβδομάδα.