Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αndy McKee live στο Gazarte

Ο Αndy McKee live στο Gazarte

Πώς είναι όταν μία κιθάρα παίρνει φωτιά; Μετρώντας κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια θεάσεις στο Διαδίκτυο, ο Andy McKee αποτελεί πλέον έναν από τους πιο διάσημους fingerstyle κιθαρίστες παγκοσμίως. Το gazArte υποδέχεται τον νέο βιρτουόζο κιθαρίστα που ήρθε να ταράξει τα μουσικά δεδομένα, για ένα ανεπανάληπτο one off show.


Λίγα Λόγια για τον Andy McKee

O Andy McKee είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους σολίστες ακουστικής κιθάρας στον κόσμο. Έχει καταφέρει να μαγέψει το παγκόσμιο μουσικό κοινό μέσα από τα solo video τα οποία η ανεξάρτητη δισκογραφική “Candyrat” ανέβασε στο Youtube. Οι συγκεκριμένες παρουσιάσεις, εκτός των πολλών εκατομμυρίων θεάσεων που έχουν κερδίσει, φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των μουσικών video με την υψηλότερη βαθμολογία. Σαν συνέχεια όλου αυτού, ο Andy McKee έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του, ενώ μία σειρά αμέτρητων sold-out shows, οδήγησαν την τέχνη του στον πραγματικό κόσμο, με τoν πιο θριαμβευτικό τρόπο.

Αν και στον κόσμο υπάρχουν αμέτρητοι ταλαντούχοι κιθαρίστες, η προσοχή που επιδεικνύει ο Andy στη δομή αλλά και τις μελωδίες των κομματιών με τα οποία καταπιάνεται, τον ανεβάζουν ένα επίπεδο πιο ψηλά. Χρησιμοποιεί την κιθάρα και τους ήχους που αυτή μπορεί να παράγει με έναν εντυπωσιακό τρόπο, αποδίδοντας την εκάστοτε διασκευή τραγουδιού με μια ανεύ προηγουμένου δεξιοτεχνία.

Διδάχθηκε την μουσική των Michael Hedges, Don Ross, Billy McLaughlin και Preston Reed από την αρχή της εφηβείας του, ενώ μέχρι σήμερα οι τέσσερις αυτοί μουσικοί σε συνδυασμό με την επιρροή του Andy από καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως Earth Wind and Fire, The Yellowjackets, Bjork, Imogen Heap, Pantera, Peter Gabriel και Dream Theater, αποτελούν έμπνευση για τον ίδιο, αλλά και για το μουσικό του ηχόχρωμα.

Σχετικές ειδήσεις
Ο John Scofield live στο Gazarte
16.02.2017 16:13
Αναμφισβήτητα, ο John Scofield αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κιθαρίστες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος και ο Δημήτρης Βερδίνογλου live στο Beton 7
13.01.2017 13:50
To Beton7 παρουσιάζει το Jazz Live του Λεωνίδα Σαραντόπουλου (φλάουτο) και του Δημήτρη Βερδίνογλου (πιάνο). Οι δύο μουσικοί γνωρίζονται από το 2004 από την κοινή τους φοίτηση στο Ιόνιο Παν/μιο ενώ έχουν συμμετάσχει μαζί σε πολλές συναυλίες και μουσικά project σε όλη την Ελλάδα.
Ο Al Di Meola παίζει Beatles στη σκηνή του Gazarte!
03.11.2016 16:31
O ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό "guitar hero", ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, ο μέγας Al Di Meola, επιστρέφει στο Gazarte για να μας χαρίσει δύο αξέχαστα live την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.
Nir Felder Trio live στο Gazarte
19.10.2016 12:31
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, υποδεχόμαστε το μουσικό αυτό "φαινόμενο" για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σκηνή του GAZARTE!
Συναυλία κιθάρας με τους μαθητές του Παναγιώτη Μάργαρη στον Ιανό
14.06.2016 10:09
Δεκαπέντε ταλαντούχοι νέοι κιθαριστές, μαθητές του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη, θα βρεθούν στη σκηνή του IΑΝΟΥ, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.