Μετά τη μοναδική εμφάνισή τους με το νορβηγό Arve Henriksen, το οπτικο-ακουστικό πειραματικό project “Elektronik Meditation” θα δώσει μια τελευταία παράσταση για φέτος στο Beton 7, στις 4 Μαΐου, αυτή τη φορά με δύο εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες, το Θοδωρή Ρέλλο και το Νίκο Σιδηροκαστρίτη.

Οι παραστάσεις τους είναι μια μοναδική εμπειρία να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, καθώς και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού.

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια.

Η Deniz Αγγελάκη χρησιμοποιεί το χρώμα σαν μέσο έκφρασης και την κάμερα για να προβάλλει ζωντανά την κάθε στιγμή και λεπτομέρεια που διαδραματίζεται πάνω στον καμβά και σε άλλα υλικά. Με μια ιδιαίτερη τεχνική προβολής, δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια και δημιουργεί ένα μοναδικό οπτικό περιβάλλον,δίνοντας μία μοναδική εικαστική προέκταση στη μουσική του Γ.Αναστασάκη.

Ο Θοδωρής Ρέλλος είναι ένας από τους μουσικούς που καθόρισαν (και καθορίζουν) τον ήχο της ελληνικής τζαζ, τα τελευταία 25 χρόνια. Μέσα αλλά και έξω από τους Mode Plagal, ο ήχος του Θοδωρή Ρέλλου είναι συνυφασμένος με μερικές από τις πιο δημιουργικές στιγμές της σύγχρονης «ζωντανής» τζαζ αλλά και πειραματικής σκηνής και βεβαίως της ανάλογης δισκογραφίας.

Ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης είναι από τους σπουδαιότερους jazz drummers στην Ελλάδα, μέλος του “Χάρης Λαμπράκης quartet” και του “Haig Yazdjian group”, και χαρακτηρίζεται από μια μοναδική προσέγγιση και το ιδιαίτερο παίξιμό του στα τύμπανα.

Περισσότερες πληροφορίες και οπτικο-ακουστικό υλικό:
www.elektronikmeditation.com