Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι μικροί καλλιτέχνες στο βουνό: εκδήλωση από την Ορχήστρα των Χωμάτων

Οι μικροί καλλιτέχνες στο βουνό: εκδήλωση από την Ορχήστρα των Χωμάτων

Το Καταφύγιο Φλαμπούρι και η Ορχήστρα των Χωμάτων στις 3 Μαΐου προσκαλούν τους μικρούς ήρωες αυτής της πόλης να μετατραπούν σε πεζοπόρους και καλλιτέχνες για λίγες ώρες σε ένα πανέμορφο τοπίο στον δρυμό της Πάρνηθας.
 

«Οι μικροί καλλιτέχνες στο βουνό» απευθύνεται σε παιδιά και γονείς. Με την συνοδεία ορειβατών από το καταφύγιο θα κάνουμε βόλτα στα δασικά μονοπάτια της Πάρνηθας και θα συλλέξουμε τα κατάλληλα υλικά για να ακολουθήσει μια εικαστική κατασκευή έκπληξη!

                                                          
Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση «Οι μικροί καλλιτέχνες στο βουνό» θα αποτελείται από:
• Παιχνίδια γνωριμίας και διασκέδασης: τα παιδιά θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια και θα εξοικειωθούν με τον χώρο και τα υλικά που θα συλλέξουν στην πεζοπορία.
• Μικρή πεζοπορία κοντά στο Καταφύγιο Φλαμπούρι με συνοδεία:  τα παιδιά και οι γονείς τους θα απολαύσουν μια βόλτα στη φύση της Πάρνηθας με την καθοδήγηση ορειβατών από το καταφύγιο και  θα μαζέψουν τα κατάλληλα υλικά από το δάσος (μόνο ότι υπάρχει πάνω στο έδαφος) για τις εικαστικές κατασκευές που θα επακολουθήσουν.
• Εικαστικές κατασκευές με φυσικά υλικά: Οι μικροί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν ομάδες γύρω από το καταφύγιο, οι οποίες με εργαλεία την φαντασία και την συνεργασία θα μεταμορφώσουν υλικά από τη φύση σε εντυπωσιακά έργα τέχνης.
• Face painting  (με θεματική του δάσους!)
• Αναμνηστική φωτογραφία του κάθε καλλιτέχνη με το έργο του.

Αριθμός Συμμετεχόντων: 50 παιδιά (ηλικίες 6- 12 ετών)Ποίοι είμαστε

Το  Καταφύγιο Φλαμπούρι  βρίσκεται στην Πάρνηθα, στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μέτρα. Πνιγμένο μέσα στα έλατα, με θέα μαγευτική προς την Εύβοια, την Πελοπόννησο, και φυσικά την Αττική, είναι ένας χώρος δίπλα στην Αθήνα, ξεκούρασης και αναζωογόνησης, για ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα βρεθούν στο βουνό.

Επίσης διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και προσφέρει φρεσκομαγειρεμένα σπιτικά φαγητά, γλυκά και ροφήματα, ενώ υπάρχει χώρος διαμονής στον πάνω όροφο του καταφυγίου.

Επικοινωνία: info@flabouri.gr και 210 24 646 66, www.flabouri.gr
                         

Η Ορχήστρα των Χωμάτων είναι μία εταιρεία που δημιουργεί και υλοποιεί διαθεματικά προγράμματα και εκδηλώσεις για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας τα οποία έχουν ως βασικό στόχο την απόκτηση γνώσεων γύρω από την τέχνη και το περιβάλλον και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Όραμα μας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους.

Επικοινωνία: orchistra.ton.chomaton@gmail.com, 2112142622, www.orchistrachomaton.gr

Σχετικές ειδήσεις
«Ο φανταστικός κόσμος των παραμυθιών»: Παιδική εκδήλωση στο Athenaeum - Κελάρι
14.10.2016 10:44
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και ο πολυχώρος Athenaeum - Κελάρι έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση «Ο φανταστικός κόσμος των παραμυθιών» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Athenaeum - Κελάρι.
Summer Camp στο Τελλόγλειο: Μικροί «αρχιτέκτονες» εμπνέονται από τη Zaha Hadid
12.07.2016 16:42
Ένα μικροσκοπικό μουσείο μοντέρνας τέχνης, το «Modernico», σχεδίασαν και κατασκεύασαν μικροί «αρχιτέκτονες», που συμμετέχουν στο Summer Camp, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, τιμώντας τη μνήμη της Zaha Hadid.
Μικροί Εξερευνητές - Τα Μαγικά Βιβλία του iWrite
11.07.2016 11:20
Οι Εκδόσεις iWrite παρουσιάζουν τα 6 μαγικά βιβλία της σειράς "Οι Μικροί Εξερευνητές" για τους μικρούς μας φίλους!
Οι Μικροί Κηπουροί με πινέλα επιστρέφουν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου!
18.04.2016 16:49
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους φίλους του να γίνουν Μικροί Κηπουροί με πινέλα στο υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής που διοργανώνει την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
Οι μικροί μασκαράδες ξεφαντώνουν στο Ζάππειο!
04.03.2016 15:41
Την Κυριακή 6 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα μετατρέψουν τον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο, σε έναν μεγάλο παιδότοπο και προσκαλεί όλα τα παιδιά να ξεφαντώσουν σε μία πλούσια αποκριάτικη εκδήλωση, στην οποία θα κυριαρχούν η ζωντάνια και τα λαμπερά χαμόγελα των μικρών μασκαράδων.