Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Εθνικό Θέατρο στο Φεστιβάλ της Αβινιόν!

Το Εθνικό Θέατρο στο Φεστιβάλ της Αβινιόν!

Το Εθνικό Θέατρο για πρώτη φορά εκπροσωπείται στο γαλλικό φεστιβάλ της Αβινιόν (ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικό γεγονότα στον κόσμο) από 10 έως και 19 Ιουλίου, με το έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Vitrioli», το οποίο παρουσιάστηκε στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» τη θεατρική περίοδο 2012-2013, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι.

 

Το Φεστιβάλ της Αβινιόν είναι ένα από τα πλέον φημισμένα φεστιβάλ τεχνών παγκοσμίως, που πραγματοποιείται τον Ιούλιο κάθε χρονιάς. Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στην Αυλή του Παπικού Παλατιού της Αβινιόν, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις. Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Ζαν Βιλάρ το 1947 και αποτελεί το παλαιότερο φεστιβάλ της Γαλλίας.

 

Το «Vitrioli» θα παρουσιαστεί στο Gymnase Paul Giéra της Αβινιόν.

 

Tοποθετημένο μέσα σε ένα σύγχρονο πλαίσιο αποκάλυψης, το έργο είναι μια «γροθιά στο στομάχι». Ανατέμνει μια νοσηρή οιδιπόδεια σχέση μητέρας-γιου, αφηγούμενο την ιστορία ενός αγοριού που ζει άλλοτε στις παρυφές της πραγματικότητας και άλλοτε μέσα σε μια ολοκληρωτική κόλαση, συνδιαλέγεται με τις δυνάμεις του χάους, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην διαβρωτική δύναμη της ζωής και την άρνησή της.

 

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Οlivier Py

Σκηνικά-κοστούμια: Pierre-Andre Weitz

Φωτισμοί: Bertarand Killy

Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμέλη

Βοηθός σκηνογράφου: Παύλος Θανόπουλος 

 

Διανομή (αλφαβητικά):

Μαρία Κεχαγιόγλου: η μητέρα

Δημήτρης Λάλος: ο ερμαφρόδιτος

Περικλής Μουστάκης: ο θεραπευτής, ο θεραπευτής β΄

Κίττυ Παϊτατζόγλου: το κορίτσι

Χάρης Τζωρτζάκης: το αγόρι

Νίκος Χατζόπουλος: ο επιθεωρητής φυτών

 

Φωτογραφίες παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου

Σχετικές ειδήσεις
Σεπτέμβριος, μήνας «γεμάτος» Εθνικό Θέατρο
07.09.2016 16:21
Το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου με θεατρικές παραστάσεις και συνεργασίες που αξίζει να παρακολουθήσουμε.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
18.07.2016 10:33
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 25 Ιουλίου 2016, στο Κηποθέατρο Παπάγου στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Πέρσες, του Αισχύλου από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία στο Εθνικό Θέατρο
06.07.2016 17:04
Το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία (ΘΕ.Α.Μ.Α) παρουσιάζει στο Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τους Πέρσες του Αισχύλου.
Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα, από τον Romeo Castellucci στο Φεστιβάλ Αθηνών
26.05.2016 17:02
Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τον Romeo Castellucci και το Socìetas Raffaello Sanzio​, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο Εθνικό Θέατρο, το έργο Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα (Julius Caesar. Spared parts and the fox said to the Crow. General linguistics course).