Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου στην Άνδρο

Έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου στην Άνδρο

Το Πολιτιστικό Καφενείο και Χώρος Τέχνης «Θέμελος» στο Μπατσί της Άνδρου διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου, Ομότιμου καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 6 μ.μ.


Ο Άρης Λιάκος έχει κάνει ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από την Αν. Σχολή Καλών Τεχνών το 2004. Επιδίδεται ιδιαίτερα στην υδατογραφία και η τοπιογραφία καταλαμβάνει θεματογραφικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τον Καναδά. Έχει πραγματοποιήσει 24 ατομικές εκθέσεις από το 1986 έως σήμερα.


Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η ζωγραφική της ψύχωσης: Ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο». Η ομιλία αποτελεί μια προσπάθεια ερμηνείας του γεγονότος ότι, άτομα που έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ψυχιατρεία, ή ακόμη έχουν γεννηθεί μέσα σε αυτά, είναι ικανά να παράγουν συγκλονιστικά έργα τέχνης, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε ειδικά μουσεία και θεωρούνται μια ξεχωριστή μορφή τέχνης. Στοιχεία Ψυχολογίας, Ψυχοπαθολογίας, Ανθρωπολογίας και εξελικτικής θεωρίας εξετάζονται με έναν απόλυτα σαγηνευτικό τρόπο, για μια πιθανή ερμηνεία του φαινομένου.


Ο Θάνος Χρήστου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνει για το έργο του Άρη Λιάκου: « ...στο έργο του Λιάκου μπορεί να πάρει κάποιος μια μικρή γεύση όλων αυτών των στοιχείων που ταλανίζουν τον δημιουργό μέχρι να δικαιωθεί αυτός από το τελικό αποτέλεσμα.


Οι αναζητήσεις του σε διαφορετικές τεχνικές και θεματογραφικές περιοχές, η ανανέωση των εκφραστικών του μέσων, η συνέπεια των διατυπώσεών του είναι οι σταθερές που δίνουν ένα σύνολο έργων που χαρακτηρίζεται για τη μεστότητα, το γόνιμο χαρακτήρα, την αλήθεια των προθέσεων και την ωριμότητά του...».


Στην έκθεση, που θα διαρκέσει από 12 Απριλίου - 12 Μαΐου 2014, ο Άρης Λιάκος θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και έργα εμπνευσμένα από το νησί της Άνδρου.


Την έκθεση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Γιάννης Γλυνός.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.
Έξοδος: έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου
25.04.2016 13:02
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα εγκαινιάζεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 8μμ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών: η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
12.04.2016 16:10
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 19:30.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.