To Kookoo φιλοξενεί την αθηναϊκή μπάντα SoundtrucK, για ένα δυνατό live την Παρασκευή 9 Μαϊου 2014.

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την πλούσια μουσική της παράδοση, δεν είναι ωστόσο γνωστή για την southern rock σκηνή της. Οι SoundtrucK φιλοδοξούν να το αλλάξουν αυτό. Με το πρώτο τους άλμπουμ, το mastering του οποίου έγινε από τον παγκόσμιο θρύλο του είδους George Marino, και την live εμφάνισή τους σαν opening act των Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα, έχουν ταρακουνήσει τα μουσικά δεδομένα της συγκεκριμένης σκηνής στην Ελλάδα.

Οι SoundtrucK σχηματίστηκαν στα τέλη του 2008, όταν ο Νίκος Μελάς (φωνητικά), ο Βασίλης Παναγόπουλος (κιθάρα), ο Γιώργος Μπούνταλης (κιθάρα), ο Δημήτρης Λυκάκης (μπάσο) και ο Αλέξης Παπαλεξίου (τύμπανα) αποφάσισαν να ακολουθήσουν το μουσικό μονοπάτι του southern rock. Ύστερα από μία μικρή περίοδο προετοιμασίας ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις σε live clubs και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, διασκευάζοντας κομμάτια κάποιων από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της rock: AC/DC, Lynyrd Skynyrd και ZZ Top μεταξύ άλλων. Σύντομα διακρίθηκαν για τις δυναμικές εμφανίσεις τους και την ενέργεια που βγάζουν στην σκηνή.

Η σύνθεση του δικού τους υλικού ήταν ο επόμενος στόχος, κάτι που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά στα τέλη του 2009. Με επιρροές από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και ένα ευρύ μουσικό υπόβαθρο, δημιούργησαν 9 κομμάτια, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα σύγχρονο μίγμα hard rock και southern rock. Τον Δεκέμβριο του 2010 η μπάντα άρχισε τις ηχογραφήσεις για το ομότιτλο album τους στα NURV Studios, στην Αθήνα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε 6 μήνες μετά με την υπογραφή μίας ιδιοφυΐας της μουσικής βιομηχανίας. Τα κομμάτια εστάλησαν στα Sterling Studios, στη Νέα Υόρκη, για να γίνει το mastering τους από τον George Marino.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 18 Ιουνίου 2012, τη μέρα που οι SoundtrucK άνοιξαν την συναυλία των θρυλικών Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η μπάντα αφιερώθηκε σε live εμφανίσεις και την ετοιμασία του νέου της υλικού.

Ύστερα από 5 πολύ δυνατά χρόνια, οι SoundtrucK ανακοίνωσαν τη νέα σύνθεσή τους. Ο Νίκος, ο Βασίλης και ο Δημήτρης ενώθηκαν με τα νέα μέλη της μπάντας, τον Γιώργο Καλαϊτζόγλου στα τύμπανα και τον Γρηγόρη Αποστολόπουλο στην κιθάρα. Το δυναμικό παίξιμο του Γιώργου και οι τεχνικές ικανότητες του Γρηγόρη, έχουν ενισχύσει την μπάντα, η οποία είναι έτοιμη για νέες ακόμα πιο δυναμικές εμφανίσεις!

Τέλος, οι SoundtrucK είναι στην διαδικασία ολοκλήρωσης του δεύτερου τους άλμπουμ και παράλληλα ετοιμάζουν το πρόγραμμα των επόμενων εμφανίσεων.

Το φορητό ήδη βρυχάται και ένα είναι σίγουρο… θα το ακούσετε!

Οι SoundtrucK είναι:
Νίκος Μελάς: Φωνητικά
Βασίλης Παναγόπουλος: Κιθάρα
Γρηγόρης Αποστολόπουλος: Κιθάρα
Δημήτρης Λυκάκης: Μπάσο
Γιώργος Καλαϊτζόγλου: Τύμπανα

http://www.soundtruck.gr