Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κρίσεις: έκθεση της Alex Pop στη γκαλερί Αργώ

Κρίσεις: έκθεση της Alex Pop στη γκαλερί Αργώ

Η Γκαλερί Αργώ θα υποδεχτεί την Alex Pop (Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα), για να παρουσιάσει την ατομική της έκθεση με τον γενικό τίτλο: «Κρίσεις».


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Μαΐου, στις 7 το βράδυ και η διάρκειά της θα είναι ως τις 7 Ιουνίου 2014.


Σε αυτή την έκθεση, η καλλιτέχνης μας παρουσιάζει την καινούργια της δουλειά από έργα μικτής τεχνικής, προβάλλοντας με ευαισθησία και διακριτικότητα το θέμα της «κρίσης» στη σημερινή εποχή, θυμίζοντας μας με τρόπο ευρηματικό πως αυτή η κρίση συνδέεται άρρηκτα με κάποιες άλλες «κρίσεις» που βιώνουμε όλη στην καθημερινότητά μας, όπως η κρίση προσωπικότητας, η κρίση επικοινωνίας, η κρίση του περιβάλλοντος και η κοινωνική κρίση.


Ο κ. Αντώνης Ράλλης – Ιστορικός Τέχνης, αναφερόμενος στη δουλειά της Alex Pop, παραθέτει μεταξύ άλλων:
[...] Χρησιμοποιώντας τη δύναμη αλλά και την οικειότητα που έχει για τον σημερινό άνθρωπο η τυπωμένη εικόνα του περιοδικού, της εφημερίδας όπως και η τυπογραφία, δημιουργεί εικόνες όπου κάποιες λέξεις ή φράσεις μικρές που σχηματίζονται μας κάνουν να σκεφτούμε αυτές τις "Κρίσεις" στις οποίες αναφέρεται η καλλιτέχνις. Όχι με επιθετικό τρόπο, αλλά διακριτικά και με ευαισθησία, οι λέξεις δεν λειτουργούν σαν σύνθημα ή σλόγκαν αλλά είναι απόλυτα ενσωματωμένες στο εικαστικό έργο προσφέροντας την αμεσότητα τους στην αφύπνιση και την συνειδητοποίηση των "Κρίσεων". Με πολλή φαντασία, με άναρχες γραμματοσειρές και διάφορα αντικείμενα κολλημένα, εμπνέεται από τον αντισυμβατικό χαρακτήρα του Dada αλλά και αρκετών καλλιτεχνών της Pop Art και του Nouveau Realism, χωρίς όμως να ξεχνάει το πινέλο και το χρώμα, δημιουργώντας πολύ όμορφα χρωματικά σύνολα. […] Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου μας δείχνει αυτό που δεν προσέχουμε, αυτό που προσπερνάμε, που το ζούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε, την κρίση στο περιβάλλον , στην κοινωνία, στην επικοινωνία και στην προσωπικότητας μας. Αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό. Προτείνει: "Love" (Αγάπη), "Wall of Faith" (Πίστη), "Attitude of Gratitude" (Ευγνωμοσύνη), "Action Now" (Δράση).”


Η Alex Pop (Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976.  Σπούδασε Graphic Design & Illustration στο DE MONTFORT UNIVERSITY της Αγγλίας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών του ιδίου πανεπιστημίου. Στην Αγγλία ασχολήθηκε με την οργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής σε Art Restaurants και άλλους εκθεσιακούς χώρους ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με την Usher Gallery στον τομέα της επιμέλειας. Στην Αθήνα εργάστηκε στη γκαλερί Ζουμπουλάκη και στην συνέχεια ανέπτυξε συνεργασίες στον χώρο της τέχνης όπως το Bizart και το Μουσείο Μπενάκη . Για την δουλειά της έχουν γίνει αναφορές σε άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Η Πόλη των Βράχων: έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου στη γκαλερί ΑΔ
01.11.2016 17:22
Την Τετάρτη 9 Νοεμβίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου με τίτλο «Η Πόλη των Βράχων» στην γκαλερί ΑΔ.
V Chants - Early Music on Canvas+: έκθεση του Βασίλη Γαρυφαλλάκη στη Γκαλερί Αργώ
06.09.2016 12:45
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον εικαστικό Βασίλη Γαρυφαλλάκη, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, στην δεύτερη ατομική του έκθεση κάτω από το γενικό τίτλο ”V CHANTS Early music on canvas+”
Ενδιάμεσα: έκθεση της Μανταλίνας Ψωμά στη γκαλερί Alma
15.04.2016 15:05
Η Μανταλίνα Ψωμά παρουσιάζει στην ατομική της έκθεση στην Γκαλερί ALMA στα Τρίκαλα, έργα από την δουλειά των τελευταίων δύο ετών.