Αυλαία για την εξαιρετική παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Το νησί των θησαυρών, που παρουσιάστηκε επί δύο συνεχόμενα χρόνια, καθημερινά σχεδόν, στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο.

Χιλιάδες παιδιά έζησαν από κοντά το ωραίο ταξίδι που σχεδίασε ο Θωμάς Μοσχόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του, και είδαν από μια σύγχρονη οπτική γωνία την παλιά και πολυαγαπημένη πειρατική περιπέτεια του Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον.

Το Σάββατο 12 Απριλίου στις 3:00 το απόγευμα, και την Κυριακή 13 Απριλίου στις 11:30 το πρωί οι Πειρατές θα κάνουν τα τελευταία δύο ταξίδια τους για να ανακαλύψουν τον πολυπόθητο θησαυρό. Προλάβετε! Το πλοίο σαλπάρει…

Με υλικό το αξεπέραστο κλασικό αριστούργημα του Στήβενσον καθώς και έναν μεγάλο αριθμό αυθεντικών πειρατικών τραγουδιών και έντεχνης μουσικής από τον 18ο αιώνα, «Το νησί των θησαυρών» του Μεγάρου Μουσικής είναι ένα πρωτότυπο θέαμα, μια παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς θεατές και υπόσχεται αληθινή περιπέτεια. Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Θωμά Μοσχόπουλου, τα σκηνικά της Λίλης Πεζανού, τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέσγουελ οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου, η ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία του Κορνήλιου Σελαμσή και η κινησιολογία της Αμάλια Μπένετ. Παίζουν οι ηθοποιοί Αργύρης Ξάφης, Ηλίας Μουλάς, Σωκράτης Πατσίκας, Αννα Καλαϊτζίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Κλίνης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Σταύρος Σβίγγος.

Το κοινό, με οδηγούς 10 εξαιρετικούς ηθοποιούς, που επιπλέον παίζουν μουσική και τραγουδούν, θα «ταξιδέψει» σε ένα επικίνδυνα αστείο και συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού, θα καθίσει σε καπηλειά λιμανιών, θα μπει σε αριστοκρατικούς πύργους, θα σαλπάρει με ιστιοφόρα και  θα φτάσει σε νησιά με φοινικόδεντρα, ναυαγούς και εγκαταλελειμμένα φρούρια κουρσάρων, θα πάρει θέση σε κρίσιμες συγκρούσεις και τελικά ίσως και να δώσει την τελική έκβαση στην ιστορία. Μια ψυχαγωγία με πολύ θέαμα και αναφορές στα κοινά λίγο πολύ σε όλους «πειρατικά παιχνίδια», μια ολοκληρωμένη και συνεκτική εμπειρία.