Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ground Zero: έκθεση στο Camp

Ground Zero: έκθεση στο Camp

Την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 20:00 εγκαινιάζεται στο CAMP! Contemporary Art Meeting Point η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο “Ground Zero” με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών. Την έκθεση θα ανοίξει ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Κος. Jan Versteeg.


«19 καλλιτέχνες με διαφορετικό πολιτιστικό προφίλ, παρουσιάζουν τη δουλειά τους πάνω σε ένα κοινό εννοιολογικό πλαίσιο. Πρόκειται για έναν διάλογο μεταξύ Ολλανδών και Ελλήνων καλλιτεχνών στη βάση μιας πολύ συγκεκριμένης συναισθηματικής συνθήκης. Οι δημιουργοί καλούνται να φτάσουν ο κάθε ένας στο δικό του «Σημείο Μηδέν» και να αποδώσουν οτιδήποτε έπεται για τον κάθε ένα προσωπικά. Η δεδομένη συνθήκη δημιουργίας για τους συμμετέχοντες στην έκθεση είναι το «μη περεταίρω», η αποτύπωση δηλαδή της στιγμής εκείνης που εξ αιτίας διαφορετικών συνθηκών –αδιάφορων για την παρούσα ανάγνωση- το άτομο αγγίζει τα όρια του κατώτερου άκρου της ύπαρξης του. Οι καλλιτέχνες είναι ελεύθεροι να διερευνήσουν τον «πάτο του βαρελιού» μέσα από οποιαδήποτε ειδική συνθήκη τους φτάνει εκεί. Η απώλεια ενός φυσικό προσώπου, η καταδίκη ενός έρωτα, η έλλειψη έμπνευσης ή ακόμη και η κρίση της εποχής που διανύουμε σε επίπεδο, ηθικό οικονομικό, αξιακό μπορεί να αποτελούν συναισθηματικά μονοπάτια που οδηγούν τους δημιουργούς στο δικό τους “Ground Zero”. Η έκθεση είναι μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο τρόπος που οι καλλιτέχνες διαχειρίζονται την απόγνωση ή την αισιοδοξία  βιώνοντας μια οριακή συνθήκη. Η  παρουσίαση της έκθεσης έχει σκοπό να εμπλέξει συναισθηματικά τον θεατή μέσα στη συγκεκριμένη τοποθέτηση.»


Συμμετέχουν: Ad Arma, Peter Heij, Paulien Lethen, Henny Van Der Meer, Jan Mulder, Henk Puts, Bert Van Santen, John Sikking, Γιάννης Αδαμάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νίκος Γυφτάκης, Θοδωρής Δασκαλάκης, Χαρά Κωλαΐτη, Κλεομένης Κωστόπουλος, Κυριάκος Μορταράκος , Λίνα Μπέμπη, Σπυριδούλα Πολίτη, Δημήτρης Τράγκας, Αποστόλης Φανακίδης.


Επιμέλεια: Αποστόλης Ζολωτάκης / Κέλλυ Αθανασιάδου

Η έκθεση τελείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
Growing Ground: Εικαστικό πρότζεκτ της Μαρίας Οικονομοπούλου στην Ελευσίνα
21.09.2016 13:06
Η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη πραγματοποιεί το διαδραστικό εικαστικό πρότζεκτ Growing Ground σε επιμέλεια της εικαστικού Μαρίας Οικονομοπούλου που θα εγκαινιαστεί στις 2 Οκτωβρίου 2016.
Κοινός Τόπος / Common Ground: Διεθνής έκθεση εικαστικών
27.06.2016 11:29
Η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατ-ART-ι σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης που διοργανώνουν με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground), με τη συμμετοχή 27 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 17:30, στο Ναό Αγ.Σοφίας, στη Σοχώρα Ρεθύμνου καθώς και σε καφενεία και μαγαζιά της πλατείας Σοχώρας.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.