Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Σινεμά στο πιάτο

Σινεμά στο πιάτο
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό γαστροσινεφιλικό concept που πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2007 και διοργανώνεται ξανά στην Αθήνα. Αφετηρία είναι 8 κινηματογραφικές προτάσεις που προβάλλονται σε τρεις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Η 7η τέχνη καταλήγει σε 14 εστιατόρια υψηλής γαστρονομικής τέχνης και ένα club για special party night.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό γαστροσινεφιλικό concept που πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2007 και διοργανώνεται ξανά στην Αθήνα με αφετηρία 8 ξεχωριστές κινηματογραφικές προτάσεις σε τρεις κεντρικές αίθουσες της πόλης. Η 7η τέχνη καταλήγει σε 14 εστιατόρια υψηλής γαστρονομικής τέχνης + 1 club (special party night).

Εως τις 14 Απριλίου και κάθε Δευτέρα, οι κινηματογράφοι ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class, ΔΑΝΑΟΣ 1, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Prince φιλοξενούν κάθε βράδυ (20:00) 8 βραδινές προβολές, τις οποίες θα προλογίζουν γνωστοί κριτικοί κινηματογράφου και δημοφιλείς προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου.

Η ατμόσφαιρα, το ύφος, η αισθητική των ταινιών γίνονται η αφορμή ώστε μια πλειάδα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων σεφ να ετοιμάσουν ειδικά cine menus σε 14 από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, δύο διαφορετικά κάθε Δευτέρα.

Διοργανωτές του αφιερώματος είναι, ο Σάκης Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος. Το αφιέρωμα τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και το 40% των εσόδων από τα εισιτήρια των προβολών θα διατεθεί σε κοινωφελή σκοπό.

info

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/3
Ταινία MOULIN ROUGE Κιν/φος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Prince
Προλογίζουν:Γιάννης Ζουμπουλάκης-Ορ.Ανδρεαδάκης, Εστιατόρια: EL BANDONEON, EL PECADO
ΔΕΥΤΕΡΑ 31/3
Ταινία ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Κιν/φος ΔΑΝΑΟΣ 1
Προλογίζουν:Βένια Βέργου-Παναγιώτης Παναγόπουλος, Εστιατόρια: LE GRAND BALCON (Ξεν. St. George Lycabettus), MILOS ESTIATORIO (Ξεν. Hilton)
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/4
Ταινία VATEL Κιν/φος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Prince
Προλογίζουν: Γιάννης Ζουμπουλάκης-Ρόμπυ Εκσιέλ, Εστιατόρια: PREMIERE (Ξεν. Intercontinental), TUDOR HALL (Ξεν. King George)
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/4
Ταινία ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ Κιν/φος ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class
Προλογίζει: Ηλίας Φραγκούλης, Εστιατόρια: BOSCHETTO, ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΚΟΥΚΟΥΜΑΒΛΟΣ

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ, τραπέζια στα εστιατόρια, μόνο με κρατήσεις, τιμή cine menu: 30 ευρώ με ποτό.
www.cine.mad.tv

Σχετικές ειδήσεις
Η Αγελάδα του Dariush Mehrjui στο Σχολείο του Σινεμά
12.01.2017 14:37
Το Σχολείο του Σινεμά μας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας του Νταριούς Μεχρζουί, Η Αγελάδα, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση.
Να ζει κανείς ή να μη ζει;, του Έρνστ Λιούμπιτς και Double Indemnity, του Μπίλι Γουάιλντερ στο Σχολείο του Σινεμά
01.12.2016 12:42
Μία εξαιρετική κωμωδία και ένα φιλμ νουάρ της κλασικής χολιγουντιανής περιόδου θα προβάλει το Σχολείο του Σινεμά, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, με ελεύθερη είσοδο.
Τα ΒορΟινά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
14.09.2016 12:52
Το «Σινεμά Τα ΒορΟινά», μια ξεχωριστή βραδιά όπου οι δρόμοι του σινεμά και του κρασιού συναντιούνται, σας περιμένει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.
No Man is an Island, του Tim De Keersmaecker στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς
29.06.2016 10:29
Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος θα προβληθεί η ταινία No Man is an Island, ένα ντοκιμαντέρ του Tim De Keersmaecker, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων Πολιτικό Σινεμά.
Καλοκαίρι με σινεμά στο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης!
23.06.2016 13:31
Ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας, το «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, υπόσχεται και για φέτος το καλοκαίρι ένα πλούσιο και απόλυτα σινεφίλ πρόγραμμα για όλα τα γούστα.