Ατμοσφαιρικό ταξίδι στην Ευρώπη της Αναγέννησης και του Μπαρόκ: την Κυριακή 27 Απριλίου, η Ελένη Μπράτσου (σοπράνο) και η Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο) παρουσιάζουν συνθέσεις του 16ου και του 17ου αιώνα, αναγεννησιακά φωνητικά έργα των Dowland, Caccini και Sermisy, μπαρόκ άριες των Purcell, Merula και Haendel, καθώς και λαϊκές μελωδίες από τις Εβρίδες, την Ιρλανδία, τη Γαλλία και την Iσπανία.

Κατερίνα Κτώνα

Τσεμπαλίστα και πιανίστα. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών (Α’ βραβείο πιάνου) και αριστούχος της Ανωτάτης Κρατικής Σχολής του Μονάχου (Σχολή τσέμπαλου). Παρακολούθησε σεμινάρια στο τσέμπαλο με τους Kenneth Gilbert και Ton Koopman. Είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού συνόλου μπαρόκ SINFONIA. Συνεργάζεται με τις ορχήστρες Καμεράτα, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων και επανειλημμένα με τον οργανίστα Nicolas Kynaston, παρουσιάζοντας έργα για τσέμπαλο και εκκλησιαστικό όργανο. Έχει παρουσιάσει σε πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα έργα του 20ού αιώνα (N.Gorecki, H. Cowell, Γ. Κουμεντάκη, Δ. Αρύβα). Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ρεσιτάλ, εκπαιδευτικές εκπομπές).

Στα ρεσιτάλ της επιδιώκει μια ιδιαίτερη επικοινωνία με το κοινό, αναλύοντας τα έργα τα οποία πρόκειται να ερμηνεύσει: Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Κέρκυρα (2007), Μουσείο Κεραμικής Τέχνης- Αθήνα (2012), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- Αθήνα (2012). Διδάσκει τσέμπαλο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Ελένη Μπράτσου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε νεαρή ηλικία στη σχολή πιάνου του Ωδείου Αθηνών με τη Λένια Ερωδιάδου. Σπούδασε Μουσικολογία στην Αγγλία (BA Hons Music, Anglia University) και ειδικεύτηκε στην Εθνομουσικολογία (MA Ethnomusicology, City University). Σπούδασε επίσης κλασσικό τραγούδι με την Ελένη Λιώνα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Συμμετείχε τακτικά σε master classes baroque τραγουδιού με τον κόντρα τενόρο Michael Chance. Έχει επίσης παρακολουθήσει master classes με την Lynne Dawson και τον Άρη Χριστοφέλλη, καθώς και εργαστήρια ερμηνείας παλιάς μουσικής με τη Θεοδώρα Μπάκα και το Δημήτρη Κούντουρα. Ως τραγουδίστρια ερμηνεύει αναγεννησιακή και μπαρόκ μουσική, και παράλληλα ασχολείται με τις μουσικές του κόσμου. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, σεφαραδίτικα, αρμένικα, αραβικά και περσικά. Έχει συνεργαστεί με τη Μαρίζα Κώχ, το σύνολο πειραματικής μουσικής Arc Duo, τον κιθαρίστα Νίκο Μουργή και την τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα. Από το 2013 ζει και εργάζεται στη Μασσαλία όπου συνεργάζεται τακτικά με τον κόντρα τενόρο Alain Aubin, το baroque ensemble Una Stella και το ensemble Ithaque, το οποίο ίδρυσε.