Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

7 Κυριακές στο Γκάζι: Η έκτη από τις επτά Κυριακές

7 Κυριακές στο Γκάζι: Η έκτη από τις επτά Κυριακές

Η Τεχνόπολις συνεχίζοντας το πρόγραμμα 7 Κυριακές στο Γκάζι, υποδέχεται την Κυριακή 13 Απριλίου μικρούς και μεγάλους με αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρική παράσταση , κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, δράσεις με ποδήλατα και ελεύθερη είσοδο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.


Το πρόγραμμα της έκτης Κυριακής ξεκινάει στις 10.15 με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου «Το κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού». Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, μικροί, μεγάλοι ανακαλύπτουν βασικές πληροφορίες για το εργοστάσιο φωταερίου με εργαλεία την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, τη συνεργασία και την ταχύτητα! Ένα διασκεδαστικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά από  6 έως 10 ετών με τις οικογένειες τους.


Στις 11.00, το περιοδικό ΜΒΙΚΕ διοργανώνει για τους μικρούς ποδηλάτες ηλικίας 6 – 12 ετών παιχνίδια δεξιοτεχνίας. Πόσο καλός είσαι στο ποδήλατο; Ξέρεις να στρίβεις; Να περνάς εμπόδια; Έχεις καλή ισορροπία; Αυτά και άλλα πολλά καλείσαι να αποδείξεις στην ειδικά διαμορφωμένη «αγωνιστική πίστα» της Τεχνόπολης. Οι καλύτεροι κερδίζουν από ένα παγουράκι!


Παράλληλα στις 11.00, η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» και «Ένα φτυάρι στον Άρη» του Ευγένιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια. Ενώ στις 11.40 με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο ραφτάκος των λέξεων», η ηθοποιός και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση και το παιχνίδι με κούκλες, θα μας μεταφέρει την τρυφερή ιστορία του ραφτάκου. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών.  


Στις 12.30, θα φιλοξενηθεί η διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια Κυριακή του Απρίλη» από τις Μικρές Ιστορίες για παιδιά 3-8 ετών. Μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και κουκλοθεάτρου τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση και βοηθούν τον ήρωα να σχεδιάσει την δικιά του φανταστική Κυριακή, με τον τρόπο που μόνο ένα παιδί ξέρει! Η παράσταση αποτελεί θεατρική διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζεη.


Ώρες διεξαγωγής των δράσεων:

10.15 – 11.00 - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού» (αφετηρία συνάντησης Καμινάδα Γ)

11.00 – 14.00 - Παιχνίδια Δεξιοτεχνίας για τους μικρούς ποδηλάτες («Κεντρική Αυλή»)

11.00 – 11.40 - Αφήγηση παραμυθιών «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» και «Ένα φτυάρι στον Άρη» του Ευγένιου Τριβιζά (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)

11.40 – 12.30 - Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο ραφτάκος των λέξεων» (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)

12.30 – 13.30 - Διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια Κυριακή του Απρίλη» (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)


Στο καφέ της Τεχνόπολης θα υπάρχουν προσαρμοσμένα μενού ενώ στο πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν επιλεγμένα είδη με έκπτωση 20%.

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιά & Απόκριες με «Γύρω γύρω μήνες» στο Βαβέλ
08.12.2016 13:48
Η νέα μουσικοπαιδαγωγική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος», σε σκηνοθεσία και μουσική Πέτρου Δαμουλή, συνεχίζεται μετά την Πρωτοχρονιά στο BΑBEL - ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ με κάλαντα των Φώτων, έθιμα, παινέματα και ευχές για τον κάθε μήνα. Επίσης τις Απόκριες με τραγούδια, έθιμα και παιχνίδια για την Αποκριά, τις Κυριακές 5, 12, 19 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή για το Περιβάλλον
06.10.2016 10:46
Οι Κυριακές στην Τεχνόπολη, η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων, επιστρέφουν δυναμικά, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων αφιερωμένων στο περιβάλλον.
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι!
14.06.2016 11:24
Γιορτάζουμε το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη, με μια δημιουργική Κυριακή για μικρούς και μεγάλους.
Κυριακές…για παιδιά και …μεγάλους: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος
16.05.2016 15:07
Οι «Κυριακές…για παιδιά και …μεγάλους» ξεκινούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» με την θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν Ντε Σαιν Εξυπερύ.
Παίζουμε με τις επιστήμες!: Τριήμερο Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
21.03.2016 17:07
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου υποδέχεται το φετινό Athens Science Festival με ένα τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένο στις επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, από την Παρασκευή 1 ως και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.