Η Τεχνόπολις συνεχίζοντας το πρόγραμμα 7 Κυριακές στο Γκάζι, υποδέχεται την Κυριακή 13 Απριλίου μικρούς και μεγάλους με αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρική παράσταση, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, δράσεις με ποδήλατα και ελεύθερη είσοδο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Το πρόγραμμα της έκτης Κυριακής ξεκινάει στις 10.15 με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου «Το κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού». Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες, μικροί, μεγάλοι ανακαλύπτουν βασικές πληροφορίες για το εργοστάσιο φωταερίου με εργαλεία την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, τη συνεργασία και την ταχύτητα! Ένα διασκεδαστικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά από  6 έως 10 ετών με τις οικογένειες τους.

Στις 11.00, το περιοδικό ΜΒΙΚΕ διοργανώνει για τους μικρούς ποδηλάτες ηλικίας 6 – 12 ετών παιχνίδια δεξιοτεχνίας. Πόσο καλός είσαι στο ποδήλατο; Ξέρεις να στρίβεις; Να περνάς εμπόδια; Έχεις καλή ισορροπία; Αυτά και άλλα πολλά καλείσαι να αποδείξεις στην ειδικά διαμορφωμένη «αγωνιστική πίστα» της Τεχνόπολης. Οι καλύτεροι κερδίζουν από ένα παγουράκι!

Παράλληλα στις 11.00, η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» και «Ένα φτυάρι στον Άρη» του Ευγένιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια. Ενώ στις 11.40 με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο ραφτάκος των λέξεων», η ηθοποιός και κουκλοπαίχτρια Εύα Νικηφόρου μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση και το παιχνίδι με κούκλες, θα μας μεταφέρει την τρυφερή ιστορία του ραφτάκου. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών.  

Στις 12.30, θα φιλοξενηθεί η διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια Κυριακή του Απρίλη» από τις Μικρές Ιστορίες για παιδιά 3-8 ετών. Μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και κουκλοθεάτρου τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση και βοηθούν τον ήρωα να σχεδιάσει την δικιά του φανταστική Κυριακή, με τον τρόπο που μόνο ένα παιδί ξέρει! Η παράσταση αποτελεί θεατρική διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζεη.

Ώρες διεξαγωγής των δράσεων:

10.15 – 11.00 – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού» (αφετηρία συνάντησης Καμινάδα Γ)

11.00 – 14.00 – Παιχνίδια Δεξιοτεχνίας για τους μικρούς ποδηλάτες («Κεντρική Αυλή»)

11.00 – 11.40 – Αφήγηση παραμυθιών «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» και «Ένα φτυάρι στον Άρη» του Ευγένιου Τριβιζά (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)

11.40 – 12.30 – Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο ραφτάκος των λέξεων» (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)

12.30 – 13.30 – Διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια Κυριακή του Απρίλη» (Κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» Δ10)

Στο καφέ της Τεχνόπολης θα υπάρχουν προσαρμοσμένα μενού ενώ στο πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν επιλεγμένα είδη με έκπτωση 20%.