Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο παρουσιάζει μία βραδιά μαύρης μουσικής, με τα πιο δυνατά ονόματα του είδους στην Ελλάδα, την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.

Τρεις μπάντες που αγαπούν να παίζουν μαύρη μουσική. Τρεις  γυναικείες φωνές γεμάτες black vibe. Η Αθήνα της κρίσης ξεχειλίζει από δημιουργικότητα.  Μια νέα γενιά καλλιτεχνών και ακροατών  αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Αυτό το βράδυ γιορτάζουμε εμείς!

Τα γκρουπ θα παρουσιάσουν πρωτότυπο υλικό καθώς και επιλεγμένες διασκευές ειδικά για τη βραδιά. Ενδεικτικά: Prince, Alice Russell, Kesiah Jones, Bo Diddley, Bessie Smith, Stevie Wonder κα.

Ανάμεσα στα σχήματα θα υπάρχει DJ set από την Esterina και την Sugahspank!

Idra Kayne

H Idra Kayne γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Ουγκαντέζο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα τη δεκαετία του ’80. Ανακάλυψε το πάθος της για τη μουσική και το χορό από πολύ νεαρή ηλικία. Σπούδασε χορό (κλασσικό και τζαζ) για 15 χρόνια και υπήρξε μέλος χορωδίας για 12 χρόνια. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης με την Julie Massino στο Vocal Art Academy, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών.

Από το 2000 έχει εμφανιστεί στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας κι έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Stavento, ΝΕΒΜΑ κλπ. Το 2007 εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Meet The Streets στο Ρόττερνταμ στα πλαίσια του προγράμματος Roots&Routes. Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Don’t walk away” κυκλοφόρησε παγκοσμίως στισ 14 Δεκεμβρίου 2011 από την ΕΜΙ σε παραγωγή των BigTime Pr. Το Μάρτιο του 2012 το ομώνυμο single επιλέχτηκε από την Jumping Fish σαν τραγούδι για την άνοιξη 2012 ενώ η ίδια ασχολείται και με το θέατρο από το 2011 με συμμετοχή στην οπερέττα “Η Κόρη της Καταιγίδος” (2011) και στα μιούζικαλ RENT (2012) και FAME (2013)…

http://www.youtube.com/watch?v=nGM0vL7o-6E

The Swing Shoes ft Sugahspank!

Sugahspank! Παρουσία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα, μία μαύρη Πειραιώτισσα (όπως είθισται να την χαρακτηρίζουν) και σίγουρα μία απόλυτη performer on stage…

Swing Shoes, μια ανήσυχη, κεφάτη μπάντα με επιρροές από Django Reinhardt, Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing, blues και παραδοσιακής jazz σκηνής.

Η συνεργασία τους άρχισε πριν από τέσσερα  χρονιά και  έχει σημαδέψει και τους δυο.  Έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Το ρεπερτόριο τους διαρκώς μεταλλάσσεται και οι επιλογές τους εντυπωσιάζουν. Οι συναυλίες τους ξεσηκώνουν και εκπλήσσουν το κοινό με το δέσιμο και την ακατέργαστη οικειότητα που αποπνέουν σαν ομάδα στη σκηνή.

Έχουν εμφανιστεί στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής, στο Kulturfestival Gräfelfing  του Μονάχου, στο Ark festival καθώς και στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι Swing Shoes σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν, ως πλανόδιοι μουσικοί  Το σχήμα πήρε την σημερινή του μορφή με την προσθήκη του μπασίστα Πάνου Τομαρά [The Earthbound],  του Ανδρέα Σιγαλού στο βιολί και του Βαγγέλη Κασβίκη στα κρουστά. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο “Ladies and Gents…Here’s The Swing Shoes” το οποίο έκλεψε καρδιές κι εντυπώσεις με την υπεροχή του σε αμεσότητα, ειλικρίνεια, αυθορμητισμό και φαντασία.

Η Sugahspank! γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982. Από τα 14 της χρόνια ασχολείται με τη μουσική και το performance μέσω διαφόρων underground σχημάτων, παίζοντας πολλά και ετερόκλητα είδη μουσικής, από soul, funk και hip hop μέχρι rock, blues, gospel, swing, experimental, πάντα προσπαθώντας να πλησιάσει την πιο πειραματική πλευρά του κάθε είδους.

Κυκλοφορεί το ντεμπούτο της το solo album “The incredible, the invisible” σε παραγωγή Βlend aka Mishkin παγκοσμίως από την Cast-a-Blast τον Σεπτέμβριο του 2008. Το album παίρνει διθυραμβικές κριτικές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μάλιστα σε πολλά μουσικά έντυπα και site ψηφίζεται Νο1 album του 2008.

http://www.youtube.com/watch?v=pTBWhPkbrXw

RSN & Esterina

Το κορίτσι γεννημένο το 1985, σε μαιευτήριο φυσικά, κάπου στην Αθήνα. Το αγόρι εισέπνευσε πρώτη φορά εν έτει 1984. Ο Άρης (το αγόρι) ασχολείται με τη μουσική από το 2000 και η Εστερίνα (το κορίτσι) επίσης.

Όσο εκείνος συνεργαζόταν με συγκροτήματα του εσωτερικού, όπως οι RAZASTARR και του εξωτερικού, όπως οι BELLERUCHE, εκείνη εισερχόταν με μικρά-μικρά βήματα στο χώρο της hip-hop σκηνής σε συνεργασίες με MC’ς του είδους, όπως τον Γέλω και την Σκοτεινή Πλευρά, αλλά ακόμα οι δρόμοι τους ήταν παράλληλοι.

Η μουσική τους ένωση έγινε με αφορμή το album “Play that funky music” που μόλις είχε κυκλοφορήσει ο RSN (επαγγελματικό του Άρη) και καθώς το “This is a happy story”, ο επερχόμενος δίσκος της Εστερίνας, ήταν στα σκαριά.

Οι δυο τους συναποφάσισαν τη δημιουργία του project “Rsn & Esterina” και έκτοτε μετρούν εμφανίσεις στο πλευρό της Μαριέττα Φαφούτη, τις Ρόδες, το άνοιγμα των συναυλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη των Belleruche καθώς και ανεξάρτητες εμφανίσεις εντός και εκτός πρωτευούσης.

Αυτή την περίοδο, αφού εργάστηκαν πυρετωδώς ένα χρόνο, κυκλοφορούν το πρώτο τους ολοκληρωμένο album “We got Music” που έρχεται για download στα i-tunes,από την εταιρία The Sound Of Everything και είναι διαθέσιμο σε όλα τα δισκοπωλεία της Ελλάδας.

Το μέλλον αναμένεται…μουσικό.

http://www.youtube.com/watch?v=S7RPgSjznCA