Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Mademoiselle Julie, του August Strindberg στο Θέατρο Φούρνος

Mademoiselle Julie, του August Strindberg στο Θέατρο Φούρνος

Το Θέατρο Φούρνος παρουσιάζει το κλασικό έργο του Στρίντμπεργκ, Mademoiselle Julie (Δεσποινίς Τζούλια) από τις 23 Απριλίου 2014.


Το κλασσικό αριστούργημα του Α. Στρίντμπεργκ, γραμμένο το 1888 που πραγματεύεται την αιωνία μάχη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού ,τον έρωτα ,τον πόθο την ταξική διαφορά, την εξουσία  και το παιχνίδι του ισχυρού έναντι του αδυνάτου.


Τι συμβαίνει όμως όταν ο ισχυρός γίνεται θύμα αυτών που εξουσίαζε...
 

Μετάφραση Ερρίκος Μπελλιες
Σκηνοθεσία Θωμάς Γκαγκας
Επιμέλεια κίνησης Δημήτρης Ραφαήλος
Επιμέλεια σκην.χωρου-Κοστούμια Αντρέας Πετρόπουλος-Στέλλα Σταύρου
Μουσική επιμέλεια Μαρία Μόσχου
 
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι
 
Mademoiselle Julie: Τζίνη Παπαδοπούλου
Jean: Γιώργος Καπινιάρης
Christin: Εύα Καρτσάκα

Διάρκεια: 80’

Σχετικές ειδήσεις
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εγνατία
09.05.2016 10:42
Η Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου, για πέντε μόνο παραστάσεις.
Post Inferno - Προς Δαμασκόν του August Strindberg από την Ρούλα Πατεράκη στη Στέγη
22.04.2016 15:33
Η Ρούλα Πατεράκη, η φιλόσοφος της σκηνής, στην πρώτη της συνεργασία με τη Στέγη ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επική τριλογία του Στρίντμπεργκ «Post Inferno - Προς Δαμασκόν».
Η Δεσποινίς Τζούλια ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα
15.04.2016 17:15
Η «Δεσποινίς Τζούλια», το ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, που παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ ολοκληρώνει τις παραστάσεις την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στις 11-15 και 18-22 Μαΐου για την Θεσσαλονίκη (Θέατρο Εγνατία) και την Πάτρα (Λιθογραφείο) αντίστοιχα.
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
20.01.2016 15:19
Μετά τη sold out επιτυχία του «Θείου Βάνια» η σκηνοθέτις Λίλλυ Μελεμέ επιστρέφει στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, για να παρουσιάσει ένα ακόμα αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας.
Ο Πατέρας, του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο 104
13.01.2016 12:41
O Γρηγόρης Χατζάκης, μετά τα πολύ επιτυχημένα “Rebeeecca” & “Η Χορευτική Πανούκλα”, επιστρέφει τον Ιανουάριο στο “Θέατρο 104” με το κλασσικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ “Ο Πατέρας”.