Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Works of Heart - Substance: έκθεση της Alexandra Perri στο Bartessera

Works of Heart - Substance: έκθεση της Alexandra Perri στο Bartessera

Στο Bartesera, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Alexandra’s Perri, με τίτλο Works of Heart - Substance.


Εκεί από τις 7 έως τις 26 Απριλίου ο θεατής μπορεί να δει με ενδιαφέρον 20 έργα με θέμα το "συστατικό" της καρδιάς. Η καρδιά ως βασικό όργανο του ερωτικού συναισθήματος, αποδίδεται ζωγραφικά μέσα από τις ρυθμικές μορφοποιήσεις που καθιστούν τα έργα παλλόμενα ενεργειακά πεδία ενώ η μορφή της  καρδιάς, σχηματοποιείται άλλοτε με τις θερμές αποχρώσεις του κόκκινου, άλλοτε με τα ψυχρά χρώματα του μπλε και άλλοτε ακόμη και ως cartoon.


Κεντρικός στην πραγμάτευση των συνθέσεων είναι ο παραλληλισμός της ζωγραφικής πράξης με την ιατρική επιστήμη: αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ζωγράφου - ανατόμου αξιοποιεί την δυνατότητα της ζωγραφικής πράξης να εμφανίζει το εσωτερικό της ύπαρξης. Αποδίδοντας μορφές και σχήματα που θυμίζουν τα όργανα της βιολογικής ύπαρξης του ανθρώπου, δημιουργεί τοπία που παραπέμπουν στον ζωτικό χώρο της ύπαρξης, με ερωτήματα που αφορούν στη διάδραση του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο, τη σχέση του με το περιβάλλον , τον επιλεγμένο τρόπο ζωής του.


Τα έργα της καλλιτέχνιδος προτείνουν την ανατομία της ύπαρξης και προσκαλούν τον θεατή σε μία «εκ των έσω» ανάλυση της σημασίας της ζωής.   


Η Alexandra Perri είναι εικαστικός /performer και έχει μεγαλώσει στην Κρήτη. Έχει σπουδάσει εικαστικά στο Λονδίνο, και performance, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Selected works: Έκθεση του Θωμά Τουρναβίτη στον χώρο τέχνης -ισμός
02.01.2017 16:38
Ο χώρος τέχνης –ισμός υποδέχεται τη νέα χρονιά με την έκθεση Selected Works του Θωμά Τουρναβίτη και προσκαλεί το κοινό σε ένα open weekend όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ζωγράφο και να εξοικειωθεί με το έργο του.
Βιομορφικά: έκθεση των White Island Works στη Blender Gallery
12.04.2016 13:19
Η Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Βιομορφικά» των “White Island Works”, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 19:00.
Liminal: έκθεση του Αριστείδη Λάππα στην Πραξιτέλους 33
29.03.2016 17:03
Η πρώτη ατομική έκθεση του Αριστείδη Λάππα με τίτλο Liminal περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα και σχέδια και παρουσιάζεται στην Πραξιτέλους 33 από τις 7 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου του 2016.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.