Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζει το workshop “Video & Sound for DSLR Photographers”.

Στόχος αυτού του 4ήμερου εντατικού προγράμματος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την τεχνική και τη μεθοδολογία λήψης βίντεο και ήχου μέσα από τη χρήση DSLR κάμερας, ώστε να είναι σε θέση να την αξιοποιήσουν και να τη χειριστούν ως δημιουργικό εργαλείο για την ανάπτυξη των δικών τους projects.

Τα νέα ψηφιακά μέσα και η ενσωμάτωση βίντεο υψηλής ευκρίνειας στις φωτογραφικές μηχανές, διευρύνουν τις δυνατότητες των φωτογράφων. Ο δημιουργός, συνδυάζοντας τη δύναμη των πολλαπλών μέσων (βίντεο, ήχο, εικόνα), έχει πλέον τη δυνατότητα να πειραματιστεί σε νέους τρόπους καταγραφής και αφήγησης.

Οι συμμετέχοντες μέσα από την εφαρμογή ασκήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία πάνω στη δημιουργία βίντεο, βήμα – βήμα, επισημαίνοντας και αναλύοντας ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία του γυρίσματος. Παράλληλα, ωθούνται μέσα από hands-on δοκιμές με επαγγελματικό εξοπλισμό να κατανοήσουν την πρακτική λειτουργία βασικών εργαλείων λήψης βίντεο και ήχου με DSLR.

Εισηγητές: Λευτέρης Πιταράκης, Χρύσα Πανουσιάδου
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 2-5 Μαΐου 2014
Διάρκεια: 4 ημέρες
Σύνολο ωρών: 22

Εισηγητές

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από δύο καταξιωμένους και άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες με διεθνή πορεία (και έδρα το Λονδίνο), τον Λευτέρη Πιταράκη (φωτοειδησεογράφο του Associated Press) και τη Χρύσα Πανουσιάδου (φωτογράφο, σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ), που έχουν προσκληθεί στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν αυτό το μοναδικό workshop και να μοιραστούν την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες τους.

O Λευτέρης Πιταράκης, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος φωτοειδησεογράφος του Associated Press από το 1998. Μέσα από το φακό του έχει καλύψει τα τελευταία 15 χρόνια μερικά από τα σημαντικότερα πολεμικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα και έχει αναλάβει αποστολές στην Παλαιστίνη, το Ιράκ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Τυνησία, την Αίγυπτο κ.α. Τo 2006 κάλυψε τον πόλεμο στον Λίβανο και διακρίθηκε ως φιναλίστ του βραβείου Pulitzer. Χρησιμοποιεί στη δουλειά του συστηματικά video και multimedia, ενώ παραδίδει εκπαιδευτικά εργαστήρια, όπου διδάσκει video, στους φωτογράφους του Associated Press και σε ανεξάρτητους επαγγελματίες φωτογράφους.

Η Χρύσα Πανουσιάδου εργάζεται ως φωτογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ. Από το 2000 έχει καλύψει γεγονότα για τον διεθνή τύπο και έχει συμμετάσχει σε αποστολές για ειδησεογραφικά πρακτορεία και οργανισμούς όπως το BBC, The Guardian, The Times, Vanity Fair, ActionAid UK, Red Cross, Associated Press Television News κ.ά. Μετά από 7 μήνες στη Μέση Ανατολή όπου βρέθηκε για τις ανάγκες μιας σειράς ντοκιμαντέρ επιστρέφει στο Λονδίνο συνεχίζοντας να κινηματογραφεί και να φωτογραφίζει με τη δική της εταιρεία παραγωγής ‘women with a movie camera’. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Έρευνα Ντοκιμαντέρ απο το London College of Communication.

Σε ποιους απευθύνεται

• Σε όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία, ανεξαρτήτως βαθμού εξοικείωσης, και επιθυμούν να εντάξουν το βίντεο και τον ήχο στα μέσα που χρησιμοποιούν
• Σε βιντεογράφους που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η DSLR κάμερα

Πρόγραμμα

Παρασκευή 2 Μαΐου: 17.00-20.00
Σάββατο 3 Μαΐου: 10.00-18.00
Κυριακή 4 Μαΐου: 10.00-18.00
Δευτέρα 5 Μαΐου: 17.00-20.00

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.