«Το piano στα forte του» έχει την χαρά και την τιμή να παρουσιάσει τον βιρτουόζο Κωνσταντίνο Δεστούνη σε ρεσιτάλ πιάνου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στις 8:30μμ.

Ο νεαρός σολίστ από την Αθήνα, σπουδάζει στο Mozarteum του Salzburg, έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχει κερδίσει πολλούς πανελλήνιους, και εμφανίζεται τακτικά σε ευρωπαϊκές χώρες. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Στις 12 Απριλίου ο Δεστούνης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με σονάτες του Beethoven (op. 109), του Προκόφιεφ (έβδομη), του Erich Urbanner (πρώτη σονατίνα), και του Liszt.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ludwig van Beethoven (1770-1827):  Σονάτα σε μι μείζονα, αρ. 30, οp. 109
Σεργκέι Σ. Προκόφιεφ (1891-1953): Σονάτα σε σι ύφεση μείζονα, αρ. 7, op. 83
Erich Urbanner (*1936): Σονατίνα αρ. 1 (1956)
Franz Liszt (1811-1886): Σονάτα σε σι ελάσσονα, S. 178

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε πιάνο με την καθηγήτρια Αγάθη Λεϊμονή στο Ελληνικό Ωδείο (Δίπλωμα με πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο) και την Schola Cantorum του Παρισίου (Diplome de Concert με την ανώτατη διάκριση), και τον επίκουρο καθηγητή Ιγκόρ Πέτριν στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Μελέτησε επίσης κοντά στην Λίλια Μπογιατζίεβα και τον Aquiles Delle Vigne. Είναι φοιτητής στο Mozarteum του Salzburg (Master στο πιάνο), υπό τον καθηγ. Rolf Plagge.

Ο Κωνσταντίνος έχει κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου όπως οι Southern Highlands International Piano Competition 2013 στην Αυστραλία (1ο βραβείο), Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Βρέμης 2012 (2ο βραβείο), Bellan στο Παρίσι (1ο βραβείο και διάκριση), De Bach au Jazz στο Παρίσι (1ο βραβείο), Music and Earth στην Σόφια (2ο βραβείο), Seiler στο Ρέθυμνο (3ο βραβείο), Γιώργου Θυμή στην Θεσσαλονίκη (2ο βραβείο) και Konzerteum στην Αθήνα (2ο βραβείο), καθώς και πρώτα βραβεία σε πολυάριθμους πανελλήνιους διαγωνισμούς. Κατόπιν επιλογής, εκπροσώπησε το 2010 την Ελλάδα στον διαγωνισμό Eurovision Young Musicians στην Βιέννη. Του έχουν απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO, υποτροφίες του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» και του Yamaha Music Foundation, και τιμητικά βραβεία από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την Ακαδημία Αθηνών παρουσία του Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου.

Ως σολίστ, ο Κωνσταντίνος έχει εμφανισθεί με την Φιλαρμονική της Βρέμης, την Συμφωνική της Καμπέρα, την ΚΟΑ, την ΚΟΘ, την Εθνική Συμφωνική της ΕΡΤ, τις Συμφωνικές ορχήστρες των Δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Sinfonietta Αθηνών, και τις ορχήστρες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ν. Αφρική, Αυστραλία και μια εμπορική ηχογράφηση για την Ραδιοφωνία της Βρέμης.

Με την ευγενική υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας.