Την Τρίτη 8 Απριλίου η κινηματογραφική ομάδα Docutrance, με την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου, προβάλει το ντοκιμαντέρ «Odessa… Odessa!» του Michale Boganim, στο Booze Cooperativa.

Η ταινία είναι ένα ποιητικό νοσταλγικό ταξίδι από την Ουκρανία στην Νέα Υόρκη και στο Ισραήλ, που περιγράφει τις περιπλανήσεις, τις ελπίδες και τις ψευδαισθήσεις της εξαφανιζόμενης εβραϊκής κοινότητας της Οδησσού. Το παρελθόν μπερδεύεται με το παρόν και η υπνωτική φωτογραφία φέρνει κοντά τους ήρωες του Emir Kusturica με τα τοπία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Το «Odessa… Odessa!» απέσπασε βραβεία στο φεστιβάλ του Βερολίνου και στο φεστιβάλ Cinéma du Réel στο Παρίσι και ήταν υποψήφιο για το Grand Jury Prize στο φεστιβάλ του Sundance. Η ταινία έχει διάρκεια 96 λεπτά.

Η προβολή αυτή συνεχίζει τον κύκλο των ανοιχτών προβολών και εργαστηρίων της ομάδας οι οποίες διοργανώνονται με σκοπό να διερευνήσουν το δημιουργικό και πρωτοποριακό κομμάτι της τέχνης του ντοκιμαντέρ. Οι εκδηλώσεις  πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 20:30, εναλλάξ στους πολυχώρους Booze Cooperativa και Frown. Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe, το National Film Board του Καναδά, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας και οι Πρεσβείες της Πολωνίας και του Καναδά.

Η σελίδα www.facebook.com/docutrance φιλοξενεί το πρόγραμμα των προβολών και εργαστηρίων της ομάδας, νέα και ενημερώσεις, καθώς και καθημερινές αναρτήσεις για την τέχνη και την τεχνική του ντοκιμαντέρ. Για περισσότερες πληροφορίες, η ιστοσελίδα της ομάδας βρίσκεται στο http://docutrance.tumblr.com.