Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου: Πάτρικ Λη Φέρμορ. Μια περιπέτεια - Άρτεμις Κούπερ

Παρουσίαση βιβλίου: Πάτρικ Λη Φέρμορ. Μια περιπέτεια - Άρτεμις Κούπερ

Η συγγραφέας Άρτεμις Κούπερ, στενή προσωπική φίλη του Φέρμορ και βιογράφος του θα βρεθεί για λίγες μέρες στην Αθήνα σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού συγγραφέα της εποχής μας.Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη , η Cosmotebooks και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, στις 7 μ.μ., στην παρουσίαση της βιογραφίας «Πάτρικ Λη Φέρμορ: μια περιπέτεια»Θα μιλήσουν η συγγραφέας του βιβλίου και βιογράφος του Φέρμορ, Άρτεμις Κούπερ και ο Στέφανος Πεσμαζόγλου, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεκδότης της επιθεώρησης Σύγχρονα Θέματα.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος και μεταφραστής του βιβλίου Ηλίας Μαγκλίνης.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς.

Θα προβληθεί υλικό με ντοκουμέντα από τη ζωή του συγγραφέα.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση βιβλίου-CD
10.10.2016 10:31
Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την επίσημη κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” από τις Εκδόσεις Εντύποις, και ο συγγραφέας -Γιώργος Καββαδίας- καλεί τους αναγνώστες του βιβλίου, αλλά και τους λάτρεις της φωτογραφίας, της μουσικής και του κινηματογράφου σε μια γιορτή!
Ο βιογράφος - Ελεάννα Βλαστού
04.07.2016 11:00
Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο,Ο βιογράφος της Ελεάννας Βλαστού.
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
Εκδήλωση αφιερωμένη σε Σαίξπηρ και Θερβάντες από την Εταιρεία Συγγραφέων
18.04.2016 12:29
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Μήνα Βιβλίου, η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στους δυο «πατέρες» της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.
Παρουσίαση του βιβλίου
15.03.2016 09:31
Οι εκδόσεις "Πεδίο" διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Πρώτη φορά Αριστερά" με κείμενα των Γιάννη Μηλιού, Στάμου Παπαστάμου, Τάσου Παππά και Γεράσιμου Προδρομίτη την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου.