Το Faust Bar-Theatre-Arts συνεχίζει με επιτυχία τις εκδηλώσεις του και τον Απρίλιο 2014, με ομάδες και καλλιτέχνες που κινούνται στο χώρο της World Music, του Καμπαρέ και του Bar-Theatre και μας ανακοινώνει το πρόγραμμά του.

Λίγα λόγια για τον χώρο…

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην Καπνικαρέα και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ένα τριώροφο διατηρητέο, το Faust,ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων και από τον Οκτώβριο του 2011 φιλοξενεί τις δραστηριότητες μουσικής σκηνής – bar – θεάτρου και λοιπών εικαστικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Από το λατινικό Faustus : «ευλογημένος», «ευοίωνος», «τυχερός»

Με τα χρόνια βέβαια μπήκε στη μέση η Αμφιβολία, λίγο πιο μετά η Γυναίκα, η Επιθυμία, πάνω απ΄όλα η Τέχνη ασφαλώς, κι έτσι τώρα πια δεν το αφήνει στην τύχη αλλά το κυνηγάει κάθε βράδυ με μουσική, χορό, θέατρο κι ό,τι άλλο βοηθάει να αδειάζουν τα ποτήρια πιο γρήγορα…



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014:


Τρίτη 1 Απριλίου: Rouge Orientale de lʼ arte – Υποδεχόμαστε τον Απρίλιο με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Rouge Orientale de lʼ arte» σε μια ανατολίτικη βραδιά σαν ψέμα! Η Amira και η Nawal και πολλοί εκλεκτοί Έλληνες καλλιτέχνες σας ταξιδεύουν μέσα από το χορό σε διάφορες χώρες της ανατολής με παραδοσιακές, tribal και vintage πινελιές μέσω της σκηνής του «Faust».

Τετάρτη 2 Απριλίου: Afrodyssey Orchestra – Οι Afrodyssey Orchestra ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους το Μάρτιο του 2013 με το νέο πρωτότυπο ήχο τους στο χώρο της χορευτικής μουσικής στην Αθήνα. Το όνομά τους ήδη προϊδεάζει σχετικά με το στυλ και το ύφος της μουσικής τους, με παραπομπές στην Αφρική και στην Οδύσσεια ως ταξίδι-περιπέτεια. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την Ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Πέμπτη 3 Απριλίου: Οι DATFUNK την Πέμπτη 3 Απριλίου παρουσιάζουν κομμάτια από την καινούργια τους δουλειά και ‘σπάνε’ το Faust με Afro-Funl ρυθμούς. Το μοναδικό Hammond Trio στην Αθήνα για πρώτη φορά στο Faust.

Τη συναυλία των DATFUNK ανοίγουν οι “8espesious Small Band”… Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι πρωτότυπες διασκευές σε γνωστά κομμάτια κυρίως της δεκαετίας του ’70, από καλλιτέχνες όπως οι : Ray Charles, Stevie Wonder, John Mayer, Jimi Hendrix, Maceo Parker, και άλλοι.

Κυριακή 6 Απριλίου: Takis Barberis Group – Το Takis Barberis Group παρουσιάζει παλαιότερες αλλά και νέες συνθέσεις του Τάκη Μπαρμπέρη από το νέο άλμπουμ με τίτλο ‘’Jargon’’ που μόλις κυκλοφόρησε. Μουσική με βάση την Jazz που αφομοιώνει  πολλά στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρικάνικη, βαλκανική και ελληνική μουσική.

Δευτέρα 7 Απριλίου: Andreas Polyzogopoulos Νew Quartet – Καινούργιες συνθέσεις του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου … Κind of Jazz, electro, rock, free, drum & bass … Soundtrack για road trip απο Όσλο έως τη Λίμνη Καϊάφα μεσω …

Τρίτη 8 Απριλίου: Ο Γιώργος Χρανιώτης και το συγκρότημά του Imitate your mother: Πέτρος Καρελλας (μπάσο), Λεβένταγας (ντραμς), Πάνος Βελούδινος (κιθάρα) και (φωνητικά), αναρωτιούνται….Is your mother a saint, is she a devil in disguise, anyway you have to imitate her, cause she’s the top of the food chain. 

Τετάρτη 9 Απριλίου: Aires de Argentina – Μια μουσικοχορευτική παράσταση όπου οι μουσικές, τα τραγούδια και οι χοροί της Αργεντινής συναντιόνται για να ταξιδέψουν τον θεατή στη χώρα που γέννησε το tango, το vals, τη milonga αλλά και τη chacarera, τη zamba, το malambo…

Πέμπτη 10 Απριλίου: Aggeliki Toubanaki “Jazz Plus” project! – Η πολυσχιδής vocalist Αγγελική Τουμπανάκη προσκαλεί…τέσσερις δεξιοτέχνες και ξεχωριστούς μουσικούς, σε ένα μοναδικό «jazz plus»… project, με σκοπό την ελευθερία έκφρασης και τη χαρά για την μουσική. Παρουσιάζουν με ευρηματικότητα διαχρονικά κομμάτια της mainstream,bebop, modal, fusion jazz (Thelonius Monk, Victor Young, Biil Evans, Dizzy Gillespie, Marcus Miller) και του διεθνούς ρεπερτορίου, αλλά και προσωπικές συνθέσεις.

Κυριακή 13 Απριλίου – Dimitri Vassilakis Quartet – “City grooves” από τον Δημήτρη Βασιλάκη και το κουαρτέτο του. Κομμάτια από την βραβευμένη δισκογραφία του Δημήτρη Βασιλάκη σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο και νέο υλικό για δυνατούς παίκτες! Μετά τις περιοδείες του σε Ευρώπη (London Jazz Festival), Αμερική (Jazz @ The Lincoln Center Dizzy’ s New York) και Ιαπωνία TEDx Tokyo ετοιμαστείτε για hot grooves και burning jazz solos.

Τετάρτη 23 Απριλίου: Idra Κayne – Μισή Ελληνίδα μίση Αφρικανή.  Η Idra είναι η νέα Soul Funk Queen της πόλης. Uplifting set με πρωτότυπο υλικό και  κομμάτια από White Stripes, Jamiroquai,  Kesiah Jones, Stevie Wonder, Massive Attack , Amy Winehouse  και άλλα…….not to be missed!

Πέμπτη 24 Απριλίου: Wolfy Funk Project – Η μουσική κολεκτίβα των W.F.P. έρχεται να ενώσει τον παραδοσιακό soul-funk ήχο με τα σύγχρονα ρεύματα της Αθηναϊκής hip-hop σκηνής, σε ένα ιδιαίτερο μουσικό project, όπου ο αυτοσχεδιασμός και το groove αποτελούν κυρίαρχο συστατικό. Την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 θα βρεθούν στη σκηνή του Faust παρουσιάζοντας συνθέσεις από το επερχόμενο άλμπουμ τους αλλά και το πρώτο τους single “From Scratch”, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές Μάρτη, σε μία ειδική έκδοση 7” κόκκινου βινυλίου 45 στροφών.

Κυριακή 27 Απριλίου: Αδάμ Τσαρούχης – Παρέα με τέσσερις εξαίρετους μουσικούς, τον Κώστα Αναδιώτη στο πιάνο, τον Αδάμ Δόγκα στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο, την Έλλη Δαδήρα στο κοντραμπάσο και το τραγούδι και τον Γιώργο Κασαβέτη στα τύμπανα. Σε μουσικές επιλογές από Jamie Cullum, Michael Buble, Frank Sinatra, Melody Gardot κ.α καθώς και την ραδιοφωνική επιτυχία ”Μία αγάπη για το καλοκαίρι”. Θα ακουστούν επίσης και το πρώτο τραγούδι του Αδάμ Τσαρούχη με τίτλο “Με τον Καιρό” και η διασκευή “Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα” από το νέο cd του Retropolis II   καθώς και τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό δίσκο με τίτλο ” Σαν ταινία ” που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

  

Δευτέρα 28 Απριλίου: Remi and the Dazzlers –  παρουσίαση του album “The road not taken”. Ο Remi, η μπάντα του και η χορευτική rock & roll ομάδα “The Dazzlers” παρουσιάζουν την παράσταση “Το απόλυτο Folk & Roll Show”, μια μουσικο-χορευτική συναυλία σε ρυθμούς rock & roll, folk, country, bluegrass με αυθεντική μουσική, ιστορίες του δρόμου και δυναμικές χορογραφίες σε ένα φαντασμαγορικό show αυθεντικής μουσικής και διασκευών Johnny Cash, Elvis, The Doors, Jerry Lee Lewis και άλλων rock & roll ηρώων της εποχής.

Τρίτη 29 Απριλίου: Ο Γιώργος Χρανιώτης και το συγκρότημά του Imitate your mother: Πέτρος Καρελλας (μπάσο), Λεβένταγας (ντραμς), Πάνος Βελούδινος (κιθάρα) και (φωνητικά), αναρωτιούνται….Is your mother a saint, is she a devil in disguise, anyway you have to imitate her, cause she’s the top of the food chain. 

Τετάρτη 30 Απριλίου: Melios Balkana Mama – Τα αγόρια από τα Βαλκάνια με τα… “γυαλιστερά” όργανα στη μουσική σκηνή του Faust. Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, η πιό γκρουβάτη Brass Band της Αθήνας, οι “Melios Balkana Mama”, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “Resist Mon Amour”.Μια μουσική παράσταση γεμάτη ένταση και μουσικές αντιθέσεις, ”περίεργες” διασκευές και άρωμα Βαλκανίων.  Μια παράσταση που βάζει ξανά το χαμόγελο στα χείλη και φωτιά στα πόδια σας !!