Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση της Γεωργίας Λαλέ στο Οπλοστάσιο/Τέχνης

Έκθεση της Γεωργίας Λαλέ στο Οπλοστάσιο/Τέχνης

Η δεύτερη από τις τέσσερις προγραμματισμένες εκθέσεις, στο πλαίσιο της ενότητας «Ο Δημήτρης Αληθεινός προτείνει» παρουσιάζει την νέα γλύπτρια Γεωργία Λαλέ, που πρόσφατα συμμετείχε με το έργο Γλώσσες στην ομαδική έκθεση ROOMS 2014 της Γκαλερί Καπάτος.


Η Γεωργία Λαλέ σπούδασε γλυπτική και πολυμέσα στην ΑΣΚΤ. Aποφοίτησε το 2013 με Άριστα έχοντας μαθητεύσει κοντά στους Γ. Λάππα, Μ. Σαντοριναίο και Β. Μπέτσου. Έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια, ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ βίντεο και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς. Αν και πολύ νέα έχει ήδη διαμορφώσει ένα προσωπικό εικαστικό ιδίωμα. Καθημερινές ανθρώπινες υπάρξεις ανάμεσα στην Αρετή και την Λαγνεία, ειδωμένες με μια φρέσκια, τολμηρή και ίσως προκλητική γυναικεία ματιά.  Πόνος και ερωτισμός συνθέτουν ένα σύμπαν, όπου κυριαρχεί η αναζήτηση της λύτρωσης από τον πρώτο, τον αρχέγονο Πειρασμό, έως τον τελευταίο, αυτόν της χθεσινής νύχτας.


Η Γεωργία Λαλέ, γράφει για το έργο της...

«...Τον εαυτό μας, τον μάθαμε να λαχταρά να κοιμηθεί, να ονειρεύεται με τα μάτια κλειστά και τα μέλη παραδομένα στην χαλαρότητα του ύπνου. Εφιάλτης. Δεν ξέρουμε πως κοιμόμαστε. Δεν ξέρουμε πως όταν κοιμόμαστε, γινόμαστε συνένοχοι σε ένα φόνο. Στην δική μας δολοφονία. Θύτης και θύμα μέσα στο ίδιο σώμα . Τα μάτια μας είναι κλειστά. Όχι επειδή κοιμόμαστε... είναι κλειστά επειδή μας τα κλείσανε. Σειρήνες έχουν με την σαγήνη τους εισβάλει τα όνειρα μας και μας έχουν απαγάγει... Μας έχουν κλέψει την ενέργεια, μας έχουν μετατρέψει σε παθητικά κουφάρια μέσα από τα όποια λείπει η ζωή. Απομεινάρια μιας θυσίας στο βωμό της αδράνειας.

Μα τίποτα δεν έχει χαθεί για πάντα. Ο εφιάλτης και η σαγήνη προσπαθούν να μας πείσουν συνεχώς για το αντίθετο. Μα κοίτα... είναι μόνο ένα μάτσο πούπουλα, ένα μικρό αεράκι αρκεί για να τα σκορπίσει.»  


Η πρώτη έκθεση στο Οπλοστάσιο/Τέχνης με έργα του Βαλέριου Καλούτση ολοκληρώνεται με επιτυχία το Σάββατο 5 Απριλίου. Το κοινό και ιδιαίτερα οι νέοι ζωγράφοι, γνώρισαν έναν σημαντικό Έλληνα εικαστικό, με έργα από την δεκαετία του '70.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974, έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
04.01.2017 15:47
Μετά τις εκθέσεις «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση 1936 - 1949» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε Αθήνα και Πάτρα, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης αναφορικά με την έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», το ΕΕΤΕ προχώρησε στη δεύτερη φάση της μελέτης που περιλαμβάνει την περίοδο από το 1950 μέχρι και το 1974.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.
Οικείο - Ξένο: Εικαστική έκθεση της Γεωργίας Παπαμάρκου στο Βρυσάκι
31.03.2016 16:51
Το Βρυσάκι εγκαινιάζει στις 8 Απριλίου 2016 την έκθεση της Γεωργίας Παπαμάρκου, με τίτλο Οικείο - Ξένο.
Nuketown?: έκθεση της Γεωργίας Δαμοπούλου στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
26.02.2016 12:15
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.30 το βράδυ την τρίτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Γεωργίας Δαμοπούλου με τίτλο Nuketown?.