Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Datfunk, ένα μοναδικό hammond trio live στο Faust!

Datfunk, ένα μοναδικό hammond trio live στο Faust!

Οι Datfunk, την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, παρουσιάζουν κομμάτια από την καινούργια τους δουλειά και «σπάνε» το Faust με Afro-funk ρυθμούς. 

 

Οι Datfunk είναι ένα Hammond trio από την Αθήνα, αν και ένα κάπως ασυνήθιστο Hammond trio! Με σταθερά σημεία σύγκλισής με τους Medeski Martin & Wood, τους Soul Live και τον Stevie Wonder αλλά και σαφής επιρροές από τους rock-jazz-blues ήχους της Hammond πλευράς, το ιδιαίτερο αυτό trio αναμειγνύει αβίαστα αυτά τα μουσικά είδη ενώ αυτοσχεδιάζει προς νέους προορισμούς. Από τη μπασογραμμή του Hammond (Asterios Papastamakis) στην κιθάρα και τα πολυεπίπεδα φωνητικά του Adedeji Adetayo, και στα grooves του ντράμερ (Michael Kapilidis), οι Datfunk έχουν καταφέρει να αποκτήσουν μια μοναδική φήμη στην Ελληνική μουσική σκηνή , στα τρία μόνο χρόνια ύπαρξής τους.

 

Τη συναυλία των Datfunk ανοίγουν οι "8espesious Small Band". Οι 8espesious δημιουργήθηκαν το 2013. Η τυχαία αλλα και ταυτόχρονα μοιραία συνάντηση τους, τους οδήγησε σε μια 8espesia μουσική ομάδα που ακούει στο όνομα "8espesious Small Band". Μετά από αρκετές μουσικές αναζητήσεις κατέληξαν στο είδος της Funk-Rock μουσικής. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι πρωτότυπες διασκευές σε γνωστά κομμάτια κυρίως της δεκαετίας του '70. Οι επιρροές τους είναι κυρίως από καλλιτέχνες όπως οι : Galactic,Jaco Pastorius, Richard Bona, Stanton Moore, RHCP, Jamiroquai, Ray Charles, Stevie Wonder, Led Zeppelin, John Mayer, Jimi Hendrix, Maceo Parker, Clash etc Οι 8espesious small band είναι οι:

Vocals : Alkistis Labropoulou

Bass : Fanis Sklinos

Guitar : Giannis Papazachos

Drums : Dimitris Azorakos

 

Σχετικές ειδήσεις
Οι Chouska Ensemble live στο Faust
05.12.2016 12:22
Oι Chouska Ensemble λίγο πριν κλειστούν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο τους δίσκο, θα παρουσιάσουν στο Faust νέα κομμάτια αλλά και παλαιότερο υλικό τους και υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε ένα live μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
Hrach Altunyan Band - The Original Blues Trio live στο Faust
20.10.2016 12:46
Οι Hrach Altunyan Band, το Original Blues Trio, θα εμφανιστεί για ένα live στο Faust την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.
Latin fiesta με τους Martha Moreleon & Trio Sabroso στο Faust
13.05.2016 12:59
Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 η Martha Moreleon και το Trio Sabroso θα βρίσκονται live στο Faust.
Ακύρωση - Yiorgos Psihoyios accordion trio live στο Faust
09.05.2016 10:54
Μια μοναδική παράσταση θα δώσει ο Γιώργος Ψυχογιός με το gipsy - latin trio του, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο αγαπημένο Faust. - Η συναυλία ακυρώνεται
Athens Big Band Presents the World of Hammond στο Θέατρο Παλλάς
12.04.2016 17:01
Στον κόσμο του μουσικού οργάνου Hammond θα μας ταξιδέψει η Big Band του Δήμου Αθηναίων στη μουσική παράσταση που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία των Αθηναϊκών Θεάτρων, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 11.30π.μ στο θέατρο Παλλάς.