O Ηλίας Ζούτσος συνδυάζει τη μουσική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης, με τη μουσική της Σμύρνης, και τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή με τον Piazzola και τη τζαζ.

 
Ξεκίνησε από μικρή ηλικία παίζοντας κρητική λύρα σε συναυλίες και φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής. Ακολούθησε το βιολί και οι κλασικές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και κάπου εκεί το τραγούδι, η κιθάρα και το λαούτο. Σήμερα είναι αριστούχος διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου, πρώτος αριστεύσας απόφοιτος και υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Α’ Βιολιά). Έχει συνεργαστεί με το Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, το Ross Daly και τον Ψαρογιώργη. Τα τελευταία χρόνια γράφει δικά του τραγούδια και μουσική ανιχνεύοντας νέους μουσικούς δρόμους.

Στο six d.o.g.s θα παρουσιάσει δουλειά των τελευταίων χρόνων, καθώς και κομμάτια από τους δύο του δίσκους “Σημείο” (2012) και “Ρίζα” (2013) που κυκλοφορούν από την ANTart Productions.
 

Κοντρα-μπάσο: Γιώργος Βεντουρής
Κρουστά: Παναγιώτης Κατσικιώτης (Τσίκο)
Πιάνο: Κατερίνα Ζούτσου
Λαούτο: Αντρέας Αρβανίτης

http://www.iliaszoutsos.gr