Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Η Μαριάννα Κάλμπαρη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης

Η Μαριάννα Κάλμπαρη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης

Μετά την επιτυχημένη δεκαετή θητεία του, ο Διαγόρας Χρονόπουλος αποφάσισε να αποχωρήσει από την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του κυρίου Χρονόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Θεάτρου Τέχνης στην Μαριάννα Κάλμπαρη για την επόμενη τριετία, από 1η Σεπτεμβρίου 2014.


Από τους στενότερους συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης, η Μαριάννα Κάλμπαρη  είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης και του πανεπιστημίου της Σορβόννης - PARIS IV (πτυχίο φιλολογίας - επικοινωνίας).


Διδάσκει στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης από το 2005 και συμμετείχε σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης με την ιδιότητα του συγγραφέα, μεταφραστή, ηθοποιού και σκηνοθέτη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Διαγόρα Χρονόπουλο για την επιτυχή 10ετή θητεία του τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον οικονομικό - διοικητικό τομέα μέσα σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες.


Ο Διαγόρας Χρονόπουλος θα συνεχίσει να προσφέρει την βοήθεια και την εμπειρία του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και θα παραμείνει στην θέση του Διευθυντού Σπουδών της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι στη σκηνή Κοτοπούλη - Rex του Εθνικού Θεάτρου
17.01.2017 12:25
Το Εθνικό Θέατρο στη σκηνή Κοτοπούλη – REX, που στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του θεάτρου αποτελεί πλατφόρμα συνομιλίας με τις άλλες παραστατικές τέχνες, παρουσιάζει -σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή- μια παράσταση βασισμένη στο κορυφαίο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το ΚΘΒΕ
28.06.2016 16:21
Ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τριετή θητεία (2016-2019).
Ο Στάθης Λιβαθινός συνεχίζει στο Εθνικό Θέατρο
12.05.2016 16:37
Ανανεώθηκε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.
Αλμανάκ, της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Studio Μαυρομιχάλη
29.01.2016 15:24
Ο Θίασος «εν Εξάλλω» παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη, Αλμανάκ, σε σκηνοθεσία Κωσταντή Μπαρμπούρη.