Το μουσικό συγρότημα Iernis, θα δώσει στον πολυχώρο Διέλευση μία συναυλία με κέλτικη μουσική, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014.

Οι Iernis είναι ένα μουσικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, από μια ομάδα ατόμων με γνώσεις και αγάπη για τη μουσική κουλτούρα των Κελτών. Χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα όπως το ιρλανδέζικο φλάουτο, φλογέρες, βιολί, κιθάρα, ιρλανδέζικο μπουζούκι, μπάντζο, μαντολίνο, μαντόλα, dulcimer και  παρουσιάζουν σκοπούς και τραγούδια από την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τη Βρετάνη, καθώς και Αμερικάνικα τραγούδια με έντονη Κέλτικη επιρροή, διασκευασμένα σύμφωνα με τη δική τους αισθητική αντίληψη. Σκοποί χορευτικοί, Reels, jigs, Hornpipes και τραγούδια από τον 16o αιώνα μέχρι τις μέρες μας.  

Στη μουσική τους διαδρομή, οι Iernis, έχουν εμφανιστεί σε πολλές «μουσικές σκηνές» της Αθήνας (Μακάρι, Μπαράκι του Βασίλη, Διέλευσις κλπ), καθώς και σε συναυλίες στην επαρχία (Γιάννενα, Άμφισσα, Κατερίνη, κλπ).

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «BEYOND A FAR-OFF SHORE», που  περιλαμβάνει 15 σκοπούς και τραγούδια κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις Music Corner.

Iernis:
Μανώλης Γαλιάτσος – Ιρλανδέζικο Μπουζούκι, Μπάντζο και Μαντολίνο
Κώστας Ξυδάκης – Φλάουτο, Φλογέρες και Μαντολίνο
Γιώργος Γαλιάτσος – Κιθάρα, Ιρλανδέζικο Μπουζούκι, Φωνητικά
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου – Φωνητικά
Σοφία Σερέφογλου – Φλάουτο

Διάρκεια: περίπου 2 ώρες