Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ν’ άνοιγε η πόρτα τώρα και να μπαινες: από την Bijoux de Kant στο Ρομάντσο

Ν’ άνοιγε η πόρτα τώρα και να μπαινες: από την Bijoux de Kant στο Ρομάντσο

Το ΝΗΠΙΟΝ, το τρίμηνο σεμινάριο θεάτρου της Bijoux de Kant, ανοίγει την πόρτα του για να μοιραστεί το αποτέλεσμα της έρευνάς του, τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στο Ρομάντσο.


Μέσα από ταχταρίσματα και λάθη, φροντίζαμε, μαλώναμε και μεγαλώναμε κάθε Δευτέρα του χειμώνα ένα παιδί κοινό για όλους και μοναδικό για τον καθένα, όπως κάθε παιδί: χωρίς βεβαιότητες και οδηγίες χρήσης.


Μια σειρά από ανεπίδοτες επιστολές αναζητούν τον παραλήπτη τους. Γράμματα που δεν παραδόθηκαν ποτέ ψάχνουν απάντηση και ταξιδεύουν μέσα από σώματα και στόματα, λέξεις και χειρονομίες. Αποστολείς που ψάχνουν τρόπους να ανοίξουν δρόμους για να συναντήσουν και να συναντηθούν.


Σκηνοθεσία - Επιμέλεια: Γιάννης Σκουρλέτης
Κείμενα: Ειρήνη Σουργιαδάκη
Β. Σκηνοθέτη: Ειρήνη Σουργιαδάκη
Video: Γιώργος Αποστολόπουλος
Φωτογραφίες: Δήμητρα Ταμπάση
 

Παίζουν: Ασήμης Αλεξίου, Ελευθερία Βλάχου, Δανάη Βουζαλά, Μαρία Γεωργοπούλου, Απόστολος Μαλεμπιτζής, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Αλέξανδρος Μητρόπουλος , Φωτεινή Μπακλατζίογλου, Θάλεια Μπιτούνη, Χρήστος Παππάς , Βάσια Πασπάλη, Τάσος Πυργιέρης, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος , Δήμητρα Ταμπάση, Γιώτα Τσελέντη

Σχετικές ειδήσεις
Η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη στο Ρότα Art Bar
11.07.2016 11:41
Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bijoux de kant hood, η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη παρουσιάζεται ξανά στην Αθήνα στις 13 & 14 Ιουλίου 2016 στο Ρότα Art Bar.
Περί Φύσεως, του Μιχάλη Βιρβιδάκη από την Βijoux de kant στο Black Box
13.05.2016 13:23
Η Bijoux de kant παρουσιάζει στο Θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη, Περί Φύσεως, για 5 μόνο παραστάσεις, από τις 18 έως τις 22 Μαΐου 2016.
Περί Φύσεως, του Μιχάλη Βιρβιδάκη από την Bijoux de kant στο Bios
19.02.2016 15:52
Η Bijoux de kant παρουσιάζει στο Bios το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη, Περί φύσεως.
Παράδεισος από τους Achaperformace στο Ρομάντσο
27.01.2016 10:39
Οι Achaperformace παρουσιάζουν στο Ρομάντσο την performance Παράδεισος, για μία παράσταση τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016.
Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα: Το νέο έργο του Άκη Δήμου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
15.12.2015 14:06
Η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν το νέο έργο του Άκη Δήμου «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα», εμπνευσμένο από την εμβληματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη Αγάπη» (1919).